Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen heeft opmerkelijke primeur over Oranje bij eventueel verloren finale

Laatste update:

De gemeente Amsterdam is druk bezig met de voorbereidingen van een huldigingsrondvaart van het Nederlands elftal, zo laat Valentijn Driessen weten tegenover Vandaag Inside. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf zal dit ook gebeuren bij een tweede plaats op het EK.

"Toevallig sprak ik gisteren Marianne van Leeuwen, de directeur van de KNVB en die zei ook: 'Wat raar, er staat eventueel een huldiging op het programma als je tweede wordt'”, legt Driessen uit tegen verslaggeefster Noa Vahle.

De journalist kan daar met zijn hoofd niet bij: “Ik zei tegen Van Leeuwen: 'Wat is dat voor idioterie? Je komt hier toch om te winnen?' Toen zei ze: 'Nee, nee, daar ben ik ook helemaal niet voor, gaan we niet aan beginnen.'”

Driessen kreeg vervolgens te horen dat de wens bij de gemeente Amsterdam er toch is om ook bij de tweede plaats een huldigingsrondvaart te doen. “Ze gaf aan dat de gemeente Amsterdam alles in het werk stelt en er alles aan doet om dingen op te bouwen en voor te bereiden, er worden kosten gemaakt.”

“Voor een rondvaart voor een tweede plek... Als tweede ga je toch het water niet op, kom op”, zegt Driessen. “Ik vind niet dat het EK geslaagd is als je tweede wordt, of de halve finale haalt. Je moet gewoon het toernooi winnen."

Johan Derksen vindt het eveneens heel vreemd en stelt dat de gemeente Amsterdam zich beter kan focussen op andere zaken. "Dat moet je als speler weigeren. Je gaat als Oranje-international dan toch niet op zo'n boot staan?", zegt de Snor. Wilfred Genee stipt aan dat er na het WK 2010 ook een huldigingsrondvaart plaatsvond in Amsterdam toen Oranje verliezend finalist was. “Dat sloeg toch als een tang op een varken?”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik ben het niet vaak met Driessen eens, maar hier moet ik hem gelijk in geven. Uberhaupt de finale bereiken zou ik een knappe prestatie vinden, maar een rondvaart door de grachten? Kom op zeg.

5 juli 2024 om 09:10
0

Ik stel voor dat we vanaf de halve finale de EK-beker gewoon namaken en na het toernooi zelf uitreiken aan onze mannen. Dan heb je altijd gewonnen

5 juli 2024 om 10:13
0

Het enige wat ze willen is de gemaakte kosten dan terug verdienen. Welk land huldigt nou een 2e plek? Als ze de finale halen is dat al een mooie prestatie, maar geen huldiging waardig.

5 juli 2024 om 10:32
0

Ik ben geen voorstander van een feestje na een verloren finale, maar in deze quote kan ik me helemaal niet vinden: “Ik vind niet dat het EK geslaagd is als je tweede wordt, of de halve finale haalt. Je moet gewoon het toernooi winnen."

Er spelen imo meer aspecten mee om het succes van een toernooi te meten dan resultaat alleen. Maar Driessen moet het noodgedwongen simpel houden, anders snappen zijn lezers het niet, of snapt hij het zelf niet meer.

Ze kunnen de rondvaart beter organiseren vanwege het feit dat Driessen eindelijk eens gelijk heeft!

5 juli 2024 om 09:15
0

Ik kan nooit zo tegen dat afvallen van Driessen de hele tijd, maar bij deze opmerking heb ik een kleine glimlach niet kunnen onderdrukken.

Laten we dit soort dingen nou pas bespreken als je daadwerkelijk in de finale staat. Meestal als we het hier over gaan hebben, verlies je de eerstvolgende partij.

5 juli 2024 om 08:54
0

Tsja, de organisatie kan daar niet op wachten natuurlijk. Irritant dat journalisten er nu al vragen over gaan stellen

5 juli 2024 om 10:15
0

Exact. Als ze namelijk wel het EK winnen en je moet dan nog alles plannen dan gaat het finaal mis.

Degene die dit bedenkt hoort toch meteen een ontslag op staande voet te krijgen? Wie bedenkt er nou om een team te huldigen voor het bereiken van de finale en deze te verliezen? Een rondvaart door de grachten voor een finale te verliezen kom zeg. De persoon die dit heeft verzonnen leeft echt met het idee van ''meedoen is belangrijker als winnen''.

6 juli 2024 om 09:54
0

Dit wordt gewoon bedacht door iemand die geen voetballer is, een tweede plek op de Olympische Spelen bij pakweg 800m hordelopen wordt gevierd. In voetbal telt maar één plek, de rest verliest allemaal.

Doe maar niet. Die rondvaart in 2010 na de verloren WK finale vond ik echt vreselijk. Gewoon alleen bij winst en anders niet.

5 juli 2024 om 08:58
0

Helemaal eens wat is nu een tweede plek , je wordt derde in de poule en alle mazzel met het schema en dan een rondvaart als je eventueel tweede wordt . Volgens mij telt alleen de eerste plaats

Dit is belachelijk. Ga ze met een bos bloemen opwachten op het vliegveld en geef ze een applaus. Maar we zijn het Nederlands elftal, come on. Als Albanië 2e zou worden zou ik het nog snappen als ze daar door de grachten gaan, al weet ik niet of ze die daar hebben.

Op een WK is nog een ander verhaal dan een EK. Maar een rondvaart met huldiging lijkt me wel een beetje to much voor Nederland. Dan zet je jezelf weg als klein landje in de voetbalwereld die een wereldprestatie heeft geleverd door te winnen van Roemenie, Turkijke en wellicht Engeland/zwitserland.
Lijkt me niet de bedoeling..
Dat de gemeente een huldiging moet voorbereiden voor het geval dat ze wel winnen snap ik trouwens volkomen. Je moet op elk scenario voorbereid zijn.

5 juli 2024 om 09:17
0

Je ziet hier dan ook aan dat degenen die hierover gaan totaal geen feeling met voetbal hebben. Weten niet of er lucht of zand in een bal zit.

Er telt maar 1 ding, en dat is de winst.

Elk land een beker!

En hoe ga je hier trouwens over heen toepen als je wel echt wint?

Stel je haalt een finale door allemaal sterke tegenstanders als Spanje, Duitsland en Frankrijk te verslaan dan kun je best trots zijn. Maar met zo'n groepsfase en deze knockout route is een verloren EK finale geen prestatie om grootschalig te eren vind ik.

Dus een huldiging van een 2e plaats van oranje kan wel.. en als ajax kampioen wordt moeten ze maar huldigen in een stadion wat er kan geen huldiging zijn.
Rare gemeente daar in Amsterdam.
Daarbij huldigen om plek 2 hoeft niet. Met deze route naar het ek is een finaleplek ineens echt realistisch. Dus hoeven ze ook geen rondvaart te krijgen voor plek 2. Vond die na de verloren finale al pijnlijk, dan denk ik je wil winnen 2e is mooi en knap maar je komt toch voor plek 1, dan hoef je ook geen feest te vieren als je dat niet redt.

Je zult net een E.K. finale hebben verloren, bent bloedchagrijnig en dan verzint een stel Amsterdamse hotemetoten dat je met een boot door de grachten moet gaan staan zwaaien en lachen naar mensen die net zo chagrijnig zijn. Wie denken ze daar een plezier mee te doen ?

Ik denk dat de spelers als ze tweede zouden worden het liefst bij hun gezin willen zijn , of lekker op vakantie. Die zitten denk ik niet te wachten op een rondvaart door die bekende Amsterdamse grachten

Als speler moet je er gewoon niet heengaan.

5 juli 2024 om 10:29
0

Als je een prachtig WK speelt en alle wedstrijden wint en de finale onterecht met penalty's verliest, dan verdien je een rondvaart. Tweede worden is ook groots!

Een verloren finale vieren is echt heel pijnlijk en ik kan me niet voorstellen dat er iemand op zit te wachten, vooral de spelers niet.

Gezien de afgelopen jaren vind ik dat we een rondvaart door de grachten moeten organiseren als we door de kwalificatie zijn gekomen.

Tweede op het WK 2010 na 32 jaar zonder finale op het grootste voetbal evenementvooruit maar bij een EK gaat veel te ver.

Als je blij bent met een tweede plek wordt je nooit eerste.

Nee niet doen, bij winst de grachten op en bij al het ander zeker niet. Vond 2010 ook al een verloedering van onze 1988 viering. Meedoen is niet belangrijker dan winnen. Enige is dat je mee moet doen om te kunnen winnen.

Typisch Nederland, tevreden zijn met een 2e plek

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren