voetbalzone

Driessen komt met transfernieuws: ‘Leonardo Bonucci is aangedragen bij Ajax’

Noël Korteweg31 jul 2023, 15:54
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:09
Advertentie

Leonardo Bonucci is onlangs aangeboden bij Ajax. Dat vertelt Valentijn Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De 36-jarige verdediger van Juventus moet vertrekken bij de Oude Dame en had een overstap naar Ajax wel zien zitten. “Hij zei: ‘Nou ja, waarom niet? Ik wil dolgraag blijven voetballen’”, aldus Driessen.

Bonucci werd ruim twee weken geleden uit het eerste elftal van Juventus gezet en mocht ook niet mee naar de Verenigde Staten, waar de selectie van Massimiliano Allegri zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. De Italianen willen gaan doorselecteren en daarom is er geen plek meer voor de 121-voudig international van Italië. Bonucci had een transfer naar Ajax wel zien zitten, maar hoorde niks van de Amsterdammers, zo vertelt Driessen.

“Ik hoorde dat iemand Bonucci had aangedragen bij Ajax”, begint de chef voetbal van De Telegraaf. “Nu is hij misschien wel op de terugweg in zijn carrière, maar dat is wel iemand die Jorrel Hato bijvoorbeeld zou kunnen laten groeien. Bonucci is gevraagd of hij Ajax eventueel zou zien zitten op een strandje in Italië. Hij zei: ‘Nou ja, waarom niet? Ik wil dolgraag blijven voetballen.’ Nu gaat hij volgens mij een transfer maken in Italië, want hij moest natuurlijk weg bij Juventus. Er werd vanuit Amsterdam alleen niks meer vernomen.”

Driessen weet ook dat Álvaro Barreal van FC Cincinnati is aangeboden bij Ajax. “Hij hoort bij de beste vijf spelers van de MLS. Het is een soort Hakim Ziyech. Barreal kan vanaf links en rechts spelen en scoort veel meer dan Ziyech. Ik begrijp wel dat die zaakwaarnemers hun jongens in de markt willen zetten, maar ik zou in ieder geval het gesprek aangaan. Ajax gaat alleen met helemaal niemand het gesprek aan. Het is toch ook ongelooflijk als jij als technisch directeur (Sven Mislintat, red.) een week lang in Duitsland (op het trainingskamp van Ajax, red.) rondloopt en je met geen enkele speler spreekt?”

Bezig met laden …