Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen luidt noodklok over Nederland - Turkije: ‘Dat kan wel eens heel raar aflopen’

Laatste update:

Valentijn Driessen vreest dat, in welk scenario dan ook, er grote rellen zullen ontstaan na Nederland - Turkije. De chef voetbal van De Telegraaf voorziet geen andere mogelijkheid, gezien het grote aantal Turkse fans in het land. Dat het nu gaat om een halve finaleplaats, gooit alleen maar meer olie op het vuur, denkt Driessen. “Het kan wel eens heel raar gaan aflopen”, voorspelt hij in de speciale EK-podcast Kick-off Oranje.

Na de 0-3 overwinning van Oranje op Roemenië dinsdag kwam Turkije uit de bus als tegenstander in de kwartfinale. Ay-Yildizlilar zetten Oostenrijk met 2-1 opzij, mede dankzij een fenomenale reflex van Mert Günok in blessuretijd.

Dat zorgde voor groot feest op veel plekken in Nederland. “Nu trokken ze nog samen op, die Nederlandse en Turkse fans. Maar ik denk dat die binnensteden zaterdag wel verbouwd worden, of door de één, of door de ander”, voorspelt Driessen woensdag.

De journalist denkt dat de randstedelijke politie ‘met het zweet in de handen zit’. “Het is natuurlijk al eerder fout gegaan”, doelt Driessen mogelijk op de rellen na Ajax - Fenerbahçe in 2015. “En nu tegen elkaar, op zo’n toernooi, in deze fase…”

“Het is geen groepswedstrijd, het is een kwartfinale, met als inzet de halve finale. Als er dan een van de twee verliest, kan het wel eens heel raar gaan aflopen.”

Uit een rondgang van het ANP blijkt dat Nederlandse gemeenten met een grote Turkse gemeenschap al extra alert zijn op de situatie van zaterdag. De uiteindelijke winnaar treft in de halve finale Engeland of Zwitserland.

Voor Turkije zou het de eerste halve finaleplaats op een EK sinds 2008 worden, toen het met 3-2 van uiteindelijke nummer twee Duitsland verloor. De laatste halve finaleplaats van Oranje dateert van vier jaar eerder: in 2004 was gastland Portugal met 2-1 te machtig voor het team van Dick Advocaat.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Fijn dat Valentijn altijd alles van de positieve kant ziet. We gaan het wel zien, mooie wedstrijd voor de Nederlanders én de Turkse gemeenschap in ons land. Hoop op een mooie wedstrijd.

4 juli 2024 om 10:18
0

Wat is dit dan voor vreemde reactie? Heb je ook het stuk van de ANP gelezen? Er is gewoon al hogere paraatheid. De Turkse gemeenschap is enorm betrokken bij Turkije en voetbal is voor hen alles. Dit zie je ook al jaren. Echter krijg je nu dat Nederland de Turken uit gaan schakelen. Heel normaal om dan gewoon te vrezen dat de trots voor hun vaderland heiliger is dan het Nederlandse grond. Beter gezegd, we hebben al zo veel voorbeelden gezien wat het effect van Turkije is zowel op sportief als politiek niveau in Nederland. En we hebben ook gewoon al tientallen keren gezien hoe steden aan gort geslagen is. Heel goed juist dat Valentijn hier op wijst en dat de ANP de paraatheid al gecheckt heeft, want dit gaat hoe dan ook gebeuren en daar moet je gewoon voorbereid op zijn. Beste scenario is ook dat de Turken van Oranje wint, wellicht blijft het dan heel. En dit is niks tegen de Turkse gemeenschap (want je dat moet je tegenwoordig erbij zeggen want alles wordt toch verdraaid), dit zijn gewoon historische feiten. Het zou mooi zijn als het nu anders zou gaan, maar er is nog geeneen feit die deze mogelijkheid laat bestaan. Hun enthousiasme en temprament is gewoon vrij hoog. Normaal heel gezellig, maar dat kan omslaan en dat hebben wij vaak genoeg gezien.

4 juli 2024 om 10:33
0

Good old Valentijn praat poep hier, zoals wel vaker helaas. Met hem samen menig VZ leden ook, tot mijn grote verbazing.

Natuurlijk hoort ieder ander zich te gedragen, ongeacht de uitslag, maar laten we eerst de feiten onder ogen zien. Ik heb het in dit land nog nooit meegemaakt dat een groepje Turken alles vernielden of ongeregeldheden veroorzaakten na een voetbalwedstijd. En ik woon hier al heel lang, of het moet in de prehistorie zijn geweest. Ja er wordt hier en daar uitbundig gevierd en getoeterd maar als dit onder het mom van ongeregeldheden valt ben ik uitgepraat.

Wat ik wel meegemaakt heb is dat een groepje Marokkaans tuig, voornamelijk in de grote steden, na de WK wedstrijden van Marokko 2 jaar geleden behoorlijk over de schreef zijn gegaan met alle gevolgen van dien. Of dit tuig Marokkaans of Chinees is maakt me geen biet uit. Tuig is tuig imo.

Dus ga geen appels met peren vergelijken en blijf bij de feiten zou ik zeggen.

Overigens zullen de Turken geen tijd hebben voor ongeregeldheden want die zijn tijdens de wedstrijd te druk met het eten van sinasappels.

4 juli 2024 om 11:13
0

Beetje vreemd om de ongeregeldheden erbij te halen van jongens met Marokkaanse roots. Ik vraag mij af wat dat verder toevoegt. Of is het een beetje van “Nee, wij Turken zijn superbraaf, maar die Marokkanen zijn pas tuig”

Je hebt het trouwens over feiten, maar volgens mij haalt Valentijn dat ook aan met de ongeregeldheden van 2015, tussen Ajax en Fenerbache.

4 juli 2024 om 11:36
0

Mentero, begrijpend lezen is ook een vak geworden tegenwoordig, niet? Jij bent daar het levende bewijs van zo te zien.

Ik zei geen Marokkaans tuig maar een groepje Marokkaans tuig. En als het Turken waren, had ik Turks tuig gezegd, nu duidelijk? Het beestje bij de naam noemen is voor zover ik weet nog steeds toegestaan in dit land nl.

Die ongeregeldheden uit 2015 betroffen de harde kern van Ajax en FB, afkomstig uit Turkije, en geen Neder Turken. Zoals je wellicht zult weten heeft bijna elke grote club een harde kern waar in mijn ogen ook heel veel tuig tussen zit, zoals in dit geval.

Nog meer onjuistheden van jouw kant die ik moet corrigeren?

4 juli 2024 om 15:30
0

Waarom noem je die harde kern dan geen Turks tuig? Best wel hypocriet van je. En als je denkt dat toeterend tot 3u in de nacht geen ongeregeldheid is, dan zegt dat meer over je gammele normen en waarden. Stop met je vinger wijzen naar anderen, het zorgt ervoor dat je eruit gaat zien als een klein onverantwoord kind.

4 juli 2024 om 15:58
0

Vriend, ik weet niet in welk dorp je woont maar heb sterk de indruk dat de eerste opticien-vestiging zich daar nog moet vestigen, niet?

"zoals je wellicht zult weten heeft bijna elke grote club een harde kern waar in mijn ogen ook heel veel tuig tussen zit, zoals in dit geval " (mijn eerdere post hierboven) Wat staat hier? Voor zover ik kan zien is dit toch Nederlands?

En dan over die toeter-Turken: ik erger mij er nog meer aan dan dat jij dat doet, neem dat maar van mij aan. Maar in mijn optiek is toeteren iets heel anders dan de boel in de fik steken. De ene groep is imo tuig en de andere groep stelletje berggeiten! En helaas hebben wij er genoeg van in Nl.

Ik heb het eerder geroepen, berggeiten grazen niet alleen in de bergen!

4 juli 2024 om 22:05
0

We gaan het zien, ik hou mijn hart vast in elk geval want ik gok ook dat er flinke rellen gaan uitbreken. Kijken of je dan ook gaat reageren..

Waarschijnlijk gaat het wel meevallen, mocht Turkije winnen gun ik hun of Zwitserland wel het kampioenschap. Een keer een ander land dan de favorieten...

Iedereen weet toch dat het of onnodig claxonerend en half uit rijdende auto's hangen word of auto's etc...(natuurlijk niet je eigen of die van Papa of Mama) in de brand steken om vervolgens de politie te bekogelen mer stenen en vuurwerk.
Onder het noemertje voetbalsupporter mogen er toch opeens een hoop dingen wel, of althans, men kijkt er naar en laat het gaan, want anders escaleerd her misschien.
Ik zeg, camera's mee en cellen open, je weet al dat dit gaat gebeuren dus de politie etc...moeten we voorbereid zijn.

4 juli 2024 om 08:03
0

Sixt gaat goede zaken doen komend weekend.

4 juli 2024 om 08:31
0

En dat alles onder het mom van 'trots op een land'. Zo trots dat je zelf niet in dat land woont en de generaties voor je ook het land verlieten omdat het in zo'n beetje ieder Europees land beter vertoeven was.

4 juli 2024 om 08:47
0

Oke Duitser... Wat wil je nou zeggen, dat mensen geen nationale trots meer zouden moeten voelen als ze emigreren, of als hun land/regio economisch niet zo goed gaat? Dan snap je toch heel weinig van de wereld?

4 juli 2024 om 08:52
0

Nee dat je trots kun zijn, maar je niet in het land waar je ook woont dan de boel kunt gaan vernielen of loopt te rellen, dat bedoeld Gilles neem ik aan.

4 juli 2024 om 09:07
0

Beste Leidsehood, de sleutel van mijn betoog kun je vinden in de woorden 'onder het mom van'. Want ja, ik vind het erg vreemd dat je andermans spullen sloopt en hele steden ontwricht omdat een land waar jij en waarschijnlijk twee generaties voor je ook niet wonen of gewoond hebben een wedstrijd gewonnen heeft.

Maar blijkbaar snap je dan maar weinig van de wereld.

4 juli 2024 om 09:37
0

Gillesdb9

Vanwaar dat gegeil op 'nederlander zijn' dan ? Waarom mogen wij niet gewoon Turkse Nederlanders zijn en trots zijn op onze opvoeding van beide kanten ?

En dan nog iets ; Typisch Nederlands, vragen om mensen zich Nederlanders te voelen maar nooit als Nederlander ( Lees buitenlander ) te accepteren.

Er hoeft maar iemand verkeerd te kijken en hij is een .. Turk.

Maar o zo moraalridder zijn dat we ons Nederlands moeten voelen opeens

4 juli 2024 om 09:58
0

Dat mogen jullie prima. Dit soort onzin moet je dan ook lekker negeren. Als jij je een Turk voelt mag je alsnog overal wonen.

4 juli 2024 om 10:04
0

Chilii

'en dan nog iets ; Typisch Nederlands, vragen om mensen zich Nederlanders te voelen maar nooit als Nederlander ( Lees buitenlander ) te accepteren.'

Dit is natuurlijk iets wat twee kanten op werkt. Hier zitten beide kampen 'fout' (niet letterlijk fout) vind ik.

Als voorbeeld de Turkse-Nederlanders

Dit is gewoon een vicieuze cirkel waarin allebei de standpunten van elkaar het gevoel alleen maar versterkt. Een groep Nederlanders zien de Turkse-Nederlanders niet als Nederlanders en een groep Nederlands-Turken voelen zich meer Turks dan Nederlands? Dan ziet de groep Nederlanders deze mensen dus meer als Turken en de groep Nederlandse-Turken zien dit dan weer als 'zij zien ons als Turken en niet als Nederlanders' en voelen zich daarom nog meer gesterkt in het 'turks' zijn omdat zij zich niet voelen gehoord als Nederlanders.

Ik zie hier overigens geen directe oplossing voor, behalve de tijd.

Vind het namelijk makkelijk om altijd maar het vingertje te wijzen naar 'de Nederlander'. Ik vind hier gewoon allebei de kampen tekort schieten. En dit probleem zie je natuurlijk wereldwijd. Of denk jij dat in Turkije een Nederlandse enclave door het gehele Turkse volk omarmd zal worden als Turken? Ook al houden wij onder andere vast aan onze eigen gewoontes en taal?

4 juli 2024 om 10:49
0

Leidsehood. Iemand uitmaken voor Duitser ivm een afwijkende mening, zeker verwijzend naar het verleden, is zeer onbeschoft. Tevens maak jij het debat/de discussie monddood. Chapeau.

4 juli 2024 om 11:01
0

@J.Cruyff, kijk eens naar de profielfoto van Gilles. Het was niet zo serieus bedoeld, al lees je dat er misschien niet in. @Gilles, het ging me natuurlijk niet om het slopen (wat niet gebeurd is he, dit verzint Driessen nu dat dat komend weekend gaat gebeuren). Hooliganisme is altijd verwerpelijk, onder welk mom dan ook. Het ging me in jouw comment om je opmerkingen over Turks nationalisme in Nederland. Het leest alsof je het vreemd vindt dat mensen nationalisme voelen bij een land waar ze niet (meer) wonen of waar de economie minder goed is. Dat vind ik een heel vreemd idee.

6 juli 2024 om 00:44
0

Exact dit dus!!

4 juli 2024 om 08:56
0

Ik woon gelukkig niet in Alkmaar want volgens jou wordt het daar heel gevaarlijk.

4 juli 2024 om 10:48
0

Het was dinsdag gewoon heel gezellig in overdie (Alkmaar). Feest gevierd, getütterd en weer naar huis. Geen vechtpartijen. Niets gesloopt etc.

4 juli 2024 om 13:01
0

Zoals het hoort. En zoals vrij zeker de meeste Turken zijn ook. Het probleem is ook dat er een relatief grote groep relschoppers is en die moeten gestopt worden. Samen feestvieren is namelijk zeker wel mogelijk. Dat zou zelfs zo moeten horen.

4 juli 2024 om 10:50
0

Volgens mij zijn de Turkse fans behalve luidruchtig verder altijd gewoon netjes gebleven.. Ik heb hier 0 moeite mee… Denk dat je de verkeerde krant hebt gelezen

Oproep aan alle Nederlanders met en zonder Turkse achtergrond: Laten we met zijn allen het ongelijk Valentijn bewijzen en er een groot feest van maken! Vergeet niet dat het maar een spelletje is waarbij 22 verwaande jongetjes achter een bal aan rennen…

4 juli 2024 om 08:13
0

Eens met je reactie, behalve dan dat voetbal ‘maar een spelletje’ is. Voetbal is wel iets meer dan ‘een spelletje’.

4 juli 2024 om 08:23
0

Wat is voetbal dan nog meer, behalve een spelletje? Het is geen eerste levensbehoefte, het lot van de wereld hangt er niet vanaf dus zeg het maar?

4 juli 2024 om 08:27
0

De passie en beleving die aan voetbal kleeft maakt het voor mij meer dan gewoon een spelletje..

4 juli 2024 om 08:27
0

De belangrijkste bijzaak in het leven!

4 juli 2024 om 08:51
0

Voetbal is erg belangrijk. Als je prive slecht nieuws krijgt, dan stelt het voetbal natuurlijk niks voor. Maar het zorgt bij veel mensen wel voor afleiding, wat in mijn ogen dan wel weer erg belangrijk is. In een slechte periode toch even de tv aan, of naar het stadion gaan, om de wedstrijd te kijken waardoor je toch momenten hebt waar je er even niet aan denkt. Maar ook wanneer het wel goed gaat denk ik dat voetbal gewoon een mooie afleiding/hobby is. Je kan je zorgen maken over persoonlijke dingen of over zaken in de wereld, of dat je deze periode weer bezig bent met wie komt er bij of wie gaat er weg bij mijn club. Je kan zeggen misschien slechte zaak om je met voetbal bezig te houden ipv die andere dingen, maar ik denk dat het mentaal niet verkeerd is.

4 juli 2024 om 09:06
0

Snap ik, maar dat neemt niet weg dat voetbal at the end gewoon maar een spelletje is. Niks meer en niks minder. Het kan je hobby zijn of een uitlaatklep, het kan emotie bij je oproepen, maar dat kan een potje mens-erger-je-niet ook.

Het zou goed zijn als mensen voetbal iets meer kunnen relativeren in plaats van heel hun identiteit eraan ophangen. Dat zou aanzienlijk wat gedoe schelen.

4 juli 2024 om 09:23
0

Als je het helemaal uitkleed is voetbal maar gewoon een spelletje. Maar voor mij persoonlijk wel heerlijk om met de club bezig te zijn wat er allemaal speelt en heeft mij in slechte periodes een hoop gebracht. Voetbal is meer dan de 90 minuten waarin dit spelletje gespeeld word. Maar als je verder doelt op hooligans die negatief doorslaan dan ben ik het er helemaal mee eens.

4 juli 2024 om 09:43
0

Wil ik eigenlijk nog aan toevoegen. Ik volg ook stichting ambulance wens op twitter, die voeren meestal de laatste wens van iemand uit. Maar hoe vaak dat nog is, dat ze nog bij een wedstrijd/training/rondleiding van hun club willen bijwonen is zo vaak. Blijkbaar is het nog voor veel mensen die weten dat het einde nabij is, nog steeds enorm belangrijk.

4 juli 2024 om 12:18
0

Dom gelul, voetbal brengt mensen samen en verbind. Een potje pingpong is een spelletje maar voetbal is bijna een religie en zeker in bepaalde landen. Financieel gezien is het ook gewoon zakelijk een grote wereld dus lul niet zo don met je het is maar een spelletje vriend!

4 juli 2024 om 15:25
0

Goede reactie, altijd sterk als iemand valide argumenten afdoet als dom gelul. By the way, ik ben je vriend niet en hoef dat ook niet te worden.

Of je het nu leuk vindt of niet: voetbal blijft een spelletje hoor. Net als pingpong trouwens. Ook al verbindt het (slechts tijdelijk) mensen met elkaar of gaat er veel geld in om. Dat jij dat niet grappig vindt boeit mij verder niet zo.

4 juli 2024 om 12:15
0

@ErnumsJung Die oproep van je kan lekker de prullenbak in, het gaar sowieso uit de hand lopen net als paar jaar geleden.

Het zijn ook gewoon Turken die in Nederland wonen en zich totaal niet identificeren met Nederland. Maar dat is ook niet erg. De hypocrisie komt ook vanuit de linkse hoek. Die men met alle geweld Turkse-Nederlanders of Nederlanders met Turkse roots wil noemen. Laat men lekker juichen voor wat ze willen of waar men zich mee identificeert!

4 juli 2024 om 08:23
0

Wat moet dat toch een vermoeiend leventje zijn, om alle problematiek in de wereld in een politiek stramien te zien. Wel lekker duidelijk voor jezelf, maar er klopt geen snars van.

4 juli 2024 om 10:37
0

Linksbank omdat iets niet in jouw straatje valt, wil niet zeggen dat er geen snars van klopt. Wellicht iedereen gewoon in zijn waarde laten? Ook met afwijkende meningen. Ik vraag mij eigenlijk ook wel af waarom jij in de veronderstelling bent dat jij mij kan vertellen wat ik wel of niet mag vinden.

4 juli 2024 om 12:52
0

@j.cruijf

Je schrijft: "omdat iets niet in jouw straatje valt, wil niet zeggen dat er geen snars van klopt. Wellicht iedereen gewoon in zijn waarde laten?"

Even daarvoor noem je "de linkse hoek" hypocriet. Omdat je het niet met ze eens bent.

Grappig.

4 juli 2024 om 14:19
0

Cabinessence wat wil je nu eigenlijk zeggen? Want je typt veel, maar je zegt niks.

4 juli 2024 om 15:39
0

Ik zeg dat je jezelf tegenspreekt. En daarmee zelf hypocriet bent. Je laat wat jij "de linkse hoek" noemt niet in z'n waarde, omdat het niet in je straatje valt.

4 juli 2024 om 17:08
0

Haha, dit is weer zo’n internet discussie waarin we over elkaar heen kunnen vallen, wapperend met de vrijheid van meningsuiting. Geef alleen even het volgende aan: waar vertel ik jou wat je wel en niet ‘mag’ vinden?

4 juli 2024 om 08:24
0

Je kan je ook met beiden identificeren hè? Ik heb vrienden die zich zowel Turks als Nederlands voelen. Die zijn zaterdag voor Turkije maar zijn normaliter ook gewoon voor NL. Daar is toch niks mis mee?

4 juli 2024 om 09:57
0

Precies Alckmariaaz, dat heb ik ook. Ik ben Turks opgevoed en daar heb ik gewoon wat meer mee, maar dat betekent niet dat ik niets heb met Nederland. Integendeel, ik hou van Nederland en als Turkije niet wint, wil ik gewoon dat Nederland wint. Ik heb ook altijd een hekel gehad aan wedstrijden tussen Nederland en Turkije omdat je eigenlijk niet wilt dat een van die twee verliest.

Ik zie ook totaal niet in waarom er rellen zouden moeten ontstaan. Hoe vaak is dat nou gebeurt bij NL-TR wedstrijden? Natuurlijk kunnen er wat opstootjes ontstaan omdat er altijd wel provocerende mensen zullen zijn, maar rellen zoals sommigen hier ene Valentijn beschrijven, geloof ik niet in

4 juli 2024 om 10:41
0

AlckmariaAZ zoals ik dus zeg: laat men lekker juichen voor wat ze willen of waar men zich mee identificeert. In mijn omgeving in Amsterdam wordt er immers gesproken met wij vs jullie door Turken zelf. Dus ik zie het probleem zelf ook niet?

4 juli 2024 om 08:32
0

Iemand met een Nederlands paspoort is ook gewoon een Nederlander, toch?

4 juli 2024 om 11:05
0

Wat heeft links nu weer misdaan 🥲

Lekker ophitsen, Valentijntje. Lekker man. Past natuurlijk in het straatje van dat gedrocht van een krant van je.

4 juli 2024 om 08:30
0

Dit is toch geen ophitsen? Dit is een realistische inschatting op basis van heel veel ervaring. Ik dacht meteen hetzelfde toen de wedstrijd tegen Oostenrijk werd afgefloten.

4 juli 2024 om 09:58
0

@afcarjen, op basis van welke ervaring om precies te zijn? Hoe vaak zijn er rellen ontstaan na wedstrijden tussen Turkije en Nederland? En hoe vaak zijn er uberhaupt rellen ontstaan in Nederland na wedstrijden van Turkije op een EK of WK?

4 juli 2024 om 08:32
0

Dit EK komt de foute geschiedenis van de Telegraaf regelmatig weer heel duidelijk bovendrijven.

Valentijn lijdt aan een syndroom waarbij je oftewel hyper positief bent (die xxx stellen. Ima voor, daar loop je zo overheen als je even gas geeft) oftewel hyper negatief. Dat combineert hij met zelf bedachte theorietjes zoals deze. En als iemand eens iets presteert refereert hij aan zijn vorige clubs waar hij niet heeft geleverd en dan mag het ook wel een keer. Win je met 6-0 dan moeten we wel zien dat de tegenstander zwak was. Eigenlijk is hij een karikatuur en dat weet hij ook wel. Voor De Telegraaf is Valentijn een verdienmodel zoals Derksen dat ooit was voor VI. Als zijn column er niet in had gestaan weet ik niet of ik het blad vroeger zo vaak had gelezen. En ook de columns van Valentijn lees ik met plezier. Maar alles wat hij zegt neem ik wel met een korrel zout.

Ik heb deze man nog nooit op iets van positivisme kunnen betrappen , en hij heeft het over olie op het vuur dat doet hij nu zelf met zijn opmerking en zijn zogenaamde vooruitziende blik .

Die Driessen moet niet zo stoken. Ik ga gewoon met vrienden kijken waarvan een paar voor Turkije zijn en een paar voor NL. En we gunnen zowel Turkije als NL de EK-winst als de ander eruit ligt. Driessen roept alleen maar dit soort onzin om interessant te doen. Engnek eerste klas

Blijf het vreemd vinden dat het nationalisme van de Nederlandse Turken altijd zo omarmt wordt. Maar nationalisme bij Nederlanders altijd als iets 'vies' wordt gezien. Vaak lees ik op voetbalzone veel afkeer richting bijv. de PVV. Maar het overgrote meerendeel van de Turken in Nederland stemmen AKP. Dat is gewoon ultra nationalistische politieke partij. We gaan het zien of er wat gebeurt, gelukkig zit ik nu even niet Nederland. Scheelt me een slapenloze nacht. Al weet je met Koeman en Oranje het nooit.

4 juli 2024 om 09:19
0

Wat waren de uitslagen van de vorige verkiezingen in Nederland ook al weer?

4 juli 2024 om 09:27
0

AKP is alles behalve ultra nationalistisch. Ze zijn Islamieten ( als partij )

MHP is extreem nationalistisch, een soort PVV alleen in het Turks en een veel groter aanhang.

4 juli 2024 om 11:48
0

Ok Nationaal Islamitisch, soort van SGP?

4 juli 2024 om 10:01
0

Ik denk dat je je of beter moet verdiepen in de Turkse politiek, of er niets over moet zeggen. De AKP een ultranationalistische politieke partij noemen... Zelfs Erdogan zou je uitlachen man.

En een gezonde dosis nationalisme is helemaal niets mis mee. Sterker nog, ik (als Turk) denk dat Nederlanders wat meer nationalistischer mogen worden. Je verwart echter nationalisme met racisme. Wanneer iemand van zijn/haar land houdt, is dat geen probleem. Als diegene dat uit door "anderen" te discrimineren, is het wel een probleem. En dat is het verschil tussen nationalistische Turken en bijvoorbeeld PVV-ers.

4 juli 2024 om 11:53
0

Sorry, maar waarin verschillen nationalistische Turken met PVV'ers? Of Denk je dat iedereen zo gezellig samenleeft in Turkije? Dit is dus exact wat ik bedoel.

Jammer dat het hier gelijk over moet gaan. Persoonlijk verwacht ik dat het, op misschien enkele incidenten van probleemfiguren na, heel erg meevalt. Ik hoor tot nu toe alleen maar hele positieve geluiden uit de turkse kant. Het gaat gewoon een ontzettende leuke dag en wedstrijd worden :D

Altijd positief die Valentijn. Beseft blijkbaar niet dat dit soort opmerkingen de boel alleen maar erger kunnen maken. Je brengt mensen op ideeen. Ze zouden hem een straf moeten geven voor opruiing.

Valentijn heeft natuurlijk helemaal gelijk hierover en dat was ook direct mijn 1e gedachte nadat bekend werd dat Nederland en Turkije elkaar in de volgende ronde konden treffen. Allemaal leuk en aardig dat ''trotse'' gevoel en dat snap ik allemaal wel. Alleen begrijp ik niet waarom er na elke wedstrijd volledig de straten volledig moeten uitlopen en allemaal in de auto moeten stappen om te toeteren etc? Dit gebeurt in hun eigen landen toch ook niet? Wij hoeven als Nederlander zijnde dat echt niet te provberen in die landen als Nederland een wedstrijd wint op een EK of Wk.

Dan heb je ook nog de troosteloze politie die er werkelijk waar niets aan doen maar gezellig lopen mee te doen. Maar owje als er een Nederlande club iets te vieren heeft en je met alle supporters in de stad wilt zijn staan ze vooraan om je weg te slaan.

Ik vrees voor het ergste aankomende zaterdag en de uitslag zal eigenlijk niet uit maken want het zal vast en zeker hier en daar uit de hand gaan lopen.

4 juli 2024 om 09:31
0

Je hebt het over die filmpjes uit Arnhem neem ik aan? Prachtig toch man, levelen met mensen uit je buurt. Ik snap echt niet waarom mensen daar negatief over kunnen doen. Enig idee hoe Nederlanders zich gedragen in het buitenland? Hele enclaves in Zuid-Afrika. Piet Friet in Spanje. Ik vind het afschuwelijk, maar goed het is iets heel menselijks om terug te vallen op wat je kent/gewend bent

Oprechte vraag over deze man (en bijvoorbeeld zo'n Koen Weiland maar die is niet zo zuur):

Waarom krijgen deze mensen een podium om over voetbal te praten? Valentijn is die typische zure Nederlander die dit soort bangmakerij heerlijk vindt en zich erin omwentelt. Maar wat heeft hij met voetbal gedaan? Koen Weiland van FIFA die een presentator wordt bij Viaplay is ook bijzonder, die is nog oké voor de jeugd teminste.

Persoonlijk denk ik dat Nederland doorgaat, maar als Turkije dat doet is het verdiend en dat is het dan. Debielen vinden altijd wel een reden om tekeer te gaan helaas...

Laten we hopen dat dit soort voorspellingen achteraf niet blijken te kloppen. De Turken kunnen hoe dan ook juichen (of voor hun vaderland, of voor hun moederland) en zijn terecht trots op deze prestatie tot nu toe. Maar wij hebben er ook zin! Een aantal WK's geleden kreeg Nederland in Woensel in ieder geval zwaar support van de gemeenschap en werden wij eerder uitgeschakeld dan zij. Daarna draaide het om en aten we voor Turkse wedstrijden samen en brulde daarna voor Turkije. Een trots en zeer gastvrij volk. Hulde!

4 juli 2024 om 11:11
0

Precies en tien (hypothetische) rellende jongeren veranderen daar niks aan tenzij je mensen als Driessen gelooft.

Dit lijkt me zo een onzin, ik zie weinig fout gaan of je moet elke incident gaan vergroten.

Rotte appels heb je overal, maar in tegenstelling tot veel andere bevolkingsgroepen, doen wij een beetje tuuteren ( want tuteren is grote blij ) en eventueel een douche nemen in fonteintje van Hofplein.

Voor de rest gaat het altijd goed.

Terugkomend op Nederlanders vs Turken qua voetbal, ik heb Feyenoord in Istanbul gezien en dat was zo broederlijk als wat. Harde kern werd heel goed ontvangen en er werd aan beide kanten goed gedronken.

In 2015, kan me even niet herinneren wat er dan fout ging, maar feit blijft als een tegenstander in Istanbul komt en zich gedraagt ( Respect voor normen en waarden en natuurlijk de Turkse vlag = Heilig ) dan gebeurd er 9.9 van de 10 x helemaal niks.

Ik denk dat deze ophitserij niet echt mee werkt. Ik zie het in ieder geval als dat wij ( Nederlandse Turken ) hoe dan ook winnaar zullen zijn. Als Turkije eruit gaat supporten we Nederland en andersom Turkije gewoon !!

Gewoon oprollen dat volk dan zijn ze stil en dan is het klaar met dat achterlijke getoeter.

4 juli 2024 om 21:32
0

Die paar keer toeteren is toch prima. Als het maar een positieve toeter is.

Wat een onzin van Valentijn. Hoe vaak zijn er nou rellen ontstaan na wedstrijden tussen Turkije en Nederland? En hoe vaak zijn er nou uberhaupt rellen ontstaan wedstrijden van Turkije op een EK of WK? Het is vaak toeteren, zingen, feesten en weer naar huis gaan.

Bij wedstrijden tussen clubs ontstaan weleens wat opstootjes, maar dat is niet gek toch? Club-aanhang is vaak veel fanatieker en daar zitten de hooligans ook tussen. Bij landen valt dat reuze mee.

Gisteren zag ik een video van een Nederlandse man met een Turkse vlag. Hij liep eerst te juichen voor Turkije en toen riep hij "we gaan jullie pakken" en iedereen moest er keihard om lachen. Ik verwacht dat dat straks ook het geval zal zijn, ongeacht wie wint.

Maar goed, je hebt altijd van die achterlijke figuren, zoals leroyhimself hierboven, die er meer van proberen te maken.

4 juli 2024 om 11:10
0

Wat jij en Chilii hierboven zeggen hoop en denk ik ook. Er gaat altijd wat mis rondom zo'n wedstrijd maar ik verwacht geen rellen in de binnensteden. Dat is ook nog nooit gebeurd. Woonde zelf jaren in Amsterdam West. Nou, als je media als de Telegraaf en politici als die van de PVV moet geloven is dat de hel op aarde. Nog nooit iets meegemaakt dat leek op grootschalige voetbalrellen. En zeker niet bij het Turkse nationale team. Dat betekent niet dat alles wat er wel misgaat opeens prima is, maar De Telegraaf is zijn eigen achterban aan het ophitsen met fake news bangmakerij. En dat is toch wel sneu.

4 juli 2024 om 11:34
0

Klopt. Opstootjes en dingen die misgaan zijn helaas inherent aan evenementen waar grote groepen op afkomen, maar ik heb nooit echt rellen meegemaakt met wedstrijden van Turkije. Dus dit is vooral op onderbuikgevoelens gebaseerd en niet op eerdere ervaringen

Ik zie zowel Nederlanders als Turken niks slopen eerlijk gezegd. Als Turkije wint, ga ik even de straat op bij een verzamelpunt. Wat zingen en dansen. Als Turkije verliest, feliciteer ik mijn buurman en ga ik slapen. Hoe sommigen hier net doen alsof Turken moordlustige relschoppers verbaast mij toch enorm.

Kunnen we beginnen met het zoeken naar een manier om Valentijn zijn pen en camera af te nemen? Ik ben zo klaar met deze narcistische azijnzeiker. Massale petitie starten? Niets bekijken/lezen wat vanuit hem komt. Iemand een idee?

OT. Wat hij hier doet is juist alvast olie op het vuur gooien, kan hij straks zijn gelijk halen. Hij kan ook schrijven over een mooi feest waar twee voetbal grootcultureren elkaar tegenkomen in een fantastisch affiche. Er zal ongetwijfeld ergens iets misgaan, maar dat gebeurt ook bij de eredivisie play offs. Laat de Turken lekker toeteren als dat hun vreugde uiting is. Ik zie dat liever dan Bijvoorbeeld UNESCO erfgoed slopen in Rome. Ik hoop wel dat er zaterdag geen reden is om te toeteren. Mocht dat wel het geval zijn, dan mogen er wat mij betreft nog 2 toeteravonden komen! Succes allemaal

Hij luidt iedere dag wel een noodklok. Hoeveel klokken heeft die man?

Laten we het beestje bij de naam noemen. Veel Marokkanen deugen, maar als er gedonder is dan is het vrijwel altijd met Marokkanen. Dat is de enige groep in NL die oververtegenwoordigd is bij rellen en criminaliteit. Zoals een politieman die in Hoofddorp werkt eens zei: als we geen Marokkanen hadden zouden we ook niet een tekort aan agenten hebben. En je ziet ook in de aller zwaarste vormen van criminaliteit dat er geen normen meer gelden. Heb ik een hekel aan ze? Nee, ik ken er genoeg en die vinden serieus dat NL ze veel harder moet aanpakken. Maar je moet niet de dingen niet benoemen.

Wat Driessen hier doet is wat velen doen: Turken en Marokkanen over één kam scheren. Maar er is wel een voorzichtige kentering merkbaar onder de Turkse jeugd. Daar is de gemeenschap echter vele malen beter alert op. De kans dat er een incident gebeurt als Turkije verliest is aanwezig. Maar niet zoals dat twee jaar geleden gebeurde toen Marokko eens ver kwam op het WK. Het is een temperamentvol volk, maar ik zie ze niet de boel vernielen en in brand steken. Driessen is het vuurtje echter al aan het opstoken en dat kan best eens een aanzuigend effect hebben.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren