Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen vreest voor de positie van Ronald Koeman bij eventuele snelle uitschakeling van Oranje op het EK

Laatste update:

Valentijn Driessen is na afloop van de dramatische nederlaag van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (2-3) helemaal leeggelopen. De chef voetbal van De Telegraaf liet werkelijk geen spaan heel van Oranje en fileerde de hele spelersgroep. Ook Ronald Koeman kreeg er flink van langs. Bovendien heeft Joey Veerman zijn laatste interland gespeeld, zo denkt Driessen.

“Ja, het was echt verbijsterend, zeker de eerste 25 minuten”, begint Driessen. “Zo slecht heb ik het Nederlands elftal echt nog nooit gezien. Er werd geen duel gewonnen, er kwam geen bal aan. Geen duelkracht, helemaal niks”, aldus een vernietigende Driessen, die het einde voorspelt van de interlandcarrière van Veerman.

“Echt een dramatische beurt voor Joey Veerman. Dit kan echt niet op dit niveau. Ik denk dat hij dit toernooi niet meer terugkeert, maar ik denk dat dit sowieso het einde van zijn interlandcarrière is. Koeman kan wat dat betreft echt kiezelhard optreden.” Koeman zag hoe zo’n beetje alles mislukte bij Veerman in de openingsfase tegen Oostenrijk. Na ruim een half uur had de bondscoach genoeg gezien en wisselde hij Veerman voor Xavi Simons.

“Normaal gesproken zit hij (Koeman, red.) er tot medio 2026, dan hebben we het WK in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Daar zal Joey Veerman niet bij zijn”, zo luidt de bikkelharde conclusie van Driessen.

“Het Oranje-shirt weegt voor Veerman veel te zwaar, zelfs na een geweldig seizoen bij PSV. Lutsharel Geertruida, van wie iedereen vond dat hij een goede beurt had gemaakt in de voorbereiding, precies hetzelfde. Je komt niet weg met één goede onderschepping in een wedstrijd, waaruit die goal komt.”

Daar blijft het voor Driessen niet bij. De chef voetbal van De Telegraaf fileert alles en iedereen binnen Oranje. “Xavi Simons, precies hetzelfde. En de verdediging, maar ook Donyell Malen, die zakt elke keer door het ijs omdat hij niet meeverdedigt. Bovendien had hij vandaag de kans op 1-1, die moet er gewoon in.”

“En voor Reijnders geldt precies hetzelfde”, gaat Driessen verder. “Die kans die hij miste komt gewoon voort uit het feit dat hij de druk niet aankan op dit podium. Hij heeft alle tijd en alle ruimte om gewoon uit te halen. Het Oranje-shirt weegt ook voor hem te zwaar.”

Driessen ziet dat het nu een hele zware opgave wordt voor Oranje om nog ver te komen in het toernooi. “Als het zo doorgaat, dan ga je er tegen Spanje, Engeland of België gewoon vanaf en dan heeft Koeman het niet beter gedaan dan Frank de Boer.” De Boer werd op het vorige EK meteen na de groepsfase in de kwartfinale uitgeschakeld door Tsjechië.

Driessen vindt het dan ook niet ondenkbaar dat Koeman bij een eventuele vroege uitschakeling zal moeten vertrekken. “Hij (De Boer, red.) moest meteen wieberen na de uitschakeling op het EK 2021, dus dan is de vraag of de positie van Koeman nog houdbaar is.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij was dramatisch in de passing. Maar laatste interland denk ik niet. Een speler kan zich ontwikkelen en verbeteren. Zeker onder een nieuwe bondscoach krijgt hij een nieuwe kans.

Laatste ek wedstrijd denk ik wel. Het was gewoon te slordig.

25 juni 2024 om 21:04

Mee eens. Opportunisme viert weer hoogtij. Vond Malen overigens nog veel slechter. Hij is heel aanwezig in het spel, maar wat een fouten maakt die als basisspeler. Zag dat eigen doelpunt al aankomen 😉 Is gewoon een supersub en dat is het.

25 juni 2024 om 21:12

Malen vond ik juist prima spelen. Kwam er nog een aantal keer lekker langs. Zou niet zeggen dat hij "veel slechter" was dan Veerman die meer dan de helft van de ballen inleverde en ook op gevaarlijke plekken ballen verloor.

25 juni 2024 om 21:16

Malen prima spelen? Die gozer brengt alleen maar ellende als basisspeler. Ja hij passeert weleens een mannetje, maar het levert zelden wat op. Behalve als hij de laatste 20 min wordt ingebracht dan schiet hij ze er ineens in.

Reijnders wordt trouwens buiten schot gehouden, maar die speelt ook een slecht toernooi tot nu toe.

25 juni 2024 om 21:16

Malen was juist dreigend. Niemand was slechter dan Veerman. Ik denk zelfs niemand op het hele toernooi tot nu toe.

25 juni 2024 om 21:21

Aanvallend was Malen best aardig, kwam wel dreiging vanaf. Maar verdedigend deed hij zijn taak totaal niet. Geertruida stond daardoor telkens tegen 2 man, waar ook die eerste goal uit kwam natuurlijk.

25 juni 2024 om 21:30

Malen dreigend? Ja dreigend en meer niet. Mooie 0-1 ook knap binnengegleden. Misschien had dat witte shirt hem beter gestaan.

Grapjas dit is puur afgunst jegens Veerman als Feyenoorder. Als je de bal niet hebt heb je inderdaad niks aan Joey, want hij heeft geen duelkracht waar het vandaag alleen maar omging. Tegen Ijsland speelde hij nog uitstekend.

25 juni 2024 om 21:33

Christus te paard, hoe groot is het bord voor jouw kop als het om Veerman gaat. Kijk die 30 minuten ff terug man 😅

25 juni 2024 om 21:35

Tuurlijk was hij slecht alleen Malen net zo. Als je dat niet ziet heb je ook een bord voor je kop.

@migi beetje hypocriet als groot fan van Geertruida en co die naar ieder doelpunt onze lieve heer staan te bedanken.

25 juni 2024 om 21:52

@pieterpost...malen deed een aantal kerren wat hij moest doen...zijn man voorbij en de achterlijn halen...veerman kon niet alleen geen bal vasthouden....en hij werd ook volledig tot Brinta gelopen door het Oostenrijkse middenveld...overigens hij niet alleen....schouten en Reijnders waren ook dramatisch

25 juni 2024 om 21:57

Veerman is dan ook een sierpaard en geen werkpaard zoals Geertruida. Stond die nou op het middenveld 2e helft? Beetje fysiek daar met die onderschepping bij de 1-1 konden we zeker gebruiken in ieder geval. Het middenveld is btw al het hele EK het probleem.

25 juni 2024 om 22:14

Je zegt het heel goed. Tegen IJsland speelde hij uitstekend. Dat is gewoon de voetballer Veerman. Als hij niet of nauwelijks onder druk wordt gezet is het een lust voor het oog. Hij legt de ballen neer waar hij wil en verdeelt met zijn fijne traptechniek het spel. Als hij onder druk wordt gezet is het alleen anders. Dan is Veerman voorlopig nog van een te laag niveau. Tegen Polen en Oostenrijk hebben we kunnen zien dat het van een veel te laag niveau is. Stel je voor dat je zo onder druk wordt gezet door Frankrijk of Spanje... Of dat je balverlies leidt op deze plekken en spelers als Griezmann en Yamal in dreigende positie de bal overnemen.

25 juni 2024 om 22:22

Dat kan je ook afdwingen tegen toplanden ben ik van mening. Xavi, Inkesta, Busquets werden soms ook niet onder druk gezet gewoon omdat ze zo’n sterk elftal hadden dat dat geen nut had (mentaal stuk). Ijsland had voor ons het grote Engeland nog op 0-0 gehouden, dus hij kan het echt wel. Frenkie heeft ook zaadpotten gespeeld in Oranje. Koeman moet gewoon een logischere opstelling maken op basis van vandaag dan komt Veerman ook heus weer van pas. Ja dan ga je inderdaad het schip in echter ga je dat ook met zo’n Malen op rechtsvoor. Het blijft een detailspel.

25 juni 2024 om 22:31

Dat heeft ook met die spelers te maken he. Iniesta, Busquets en Xavi spelen zich onder de druk uit. Net zoals Kroos en Modric dat kunnen. Of zoals Barella, De Jong en een Kovacic doen op een wat lager niveau. Veerman heeft dat gewoon minder. Onder de druk van een RKC speelt hij zichzelf wel uit. Maar niet de druk van spelers van Polen en Oostenrijk. Overigens: ik zeg nergens dat IJsland matig is. Het is alleen een team dat nauwelijks druk zet en flink inzakt. Dan krijg je in de opbouw veel tijd en dan is Veerman best wel goed. Ik zeg niet dat hij er niks van kan, hij heeft genoeg kwaliteiten. Maar op een bepaald niveau is hij zwak onder druk.

25 juni 2024 om 21:10

Veerman is 25, de langzaamste bij tikkertje en kan het op dit niveau blijkbaar niet waarmaken. Sneller gaat hij niet worden, hooguit slimmer. Tijd om Gravenberch wat minuten te laten maken wat mij betreft.

25 juni 2024 om 21:14

Veerman heeft amper 90 minuten gespeeld op het EK en nu al afserveren..dan is er bij je aan de hand. Carrières lopen niet meer chronologisch van 19,21 talent, 25-27 top etc. er zijn uitzonderingen. Koeman had Malen nooit moeten laten starten vandaag dat was de grootste fout. Waarom speelt Frimpong trouwens niks meer? Die had ik vandaag willen zien. Dat ging ook goed met Veerman tegen Ijsland.

25 juni 2024 om 21:16

@marton3103, inderdaad en het zal ook niet snel meer voorkomen dat er 5 middenvelders geblesseerd afhaken + Xavi lijkt er ineens ook bij te komen op het middenveld.

25 juni 2024 om 21:22

Er waren idd meer slechten vandaag. Maar is die 28x balverlies van Veerman, de schuld van Malen?

25 juni 2024 om 21:24

Als je in amper 90 minuten al zo'n slechte indruk maakt...

Je kan van een drol geen chocola maken. Wel leuk dat je het probeert.

25 juni 2024 om 21:27

Wanneer ga je nou is toegeven dat veerman gewoon niet kan? Tempo gaat omhoog en hij haakt af. Is dat moeilijk toe te geven?

25 juni 2024 om 21:31

Sommigen zitten alleen maar te sarren om te sarren. Waar is de roep om Frimpong gebleven terwijl die zich nu juist bewezen heeft? Hoop trollen hier.

25 juni 2024 om 21:42

Dat zou je misschien een fout of onderschatting van Koeman kunnen noemen. Maar eerlijk gezegd moet je tegen Oostenrijk toch gewoon kunnen winnen met 4 verdedigers en 3 aanvallers en zou een (halve) verdediger erbij niet nodig moeten zijn. Het is een leuk experiment met Frimpong, maar zou niet de standaard moeten zijn. Het is ook niet zo dat hij met kop en schouders de beste van NL is.

25 juni 2024 om 21:47

Haha nou heel veel waaronder arsenal890 zaten hier weken lang te roepen om Frimpong en nu hoor je ze niet meer. Zijn ook geen echte Oranje-supporters.

25 juni 2024 om 22:07

Nou wat mij betreft staat Frimpong gewoon basis hoor. Ik ben alleen geen bondscoach. Hoevaak moet ik het herhalen?

25 juni 2024 om 22:15

Net zoals Memphis zeker 😉

26 juni 2024 om 06:15

Die zou ik op de bank zetten. Die speelt ook een dramatisch toernooi

25 juni 2024 om 21:27

Het was vandaag iets van gaten en kaas . Van Dijk behoorde ook een van de slechte . Achter in waren de ruimte te groot daar wist Oostenrijk wel raad mee.

25 juni 2024 om 21:51

Pesso-PSV. Ook Virgil van Dijk kan het achterin niet meer leiden. Veel zwaaien met de armen en grotendeels alleen maar in de breedte spelen. Geen pit.

25 juni 2024 om 22:07

Waarom zo focussen op spelers. We hebben Schouten en Veerman toch bij PSV gezien. Malen zagen we shinen bij Dortmund. Geertruida uitstekend bij Feyenoord. Dit Nederlands elftal deed mij in alles denken aan het Ajax van afgelopen seizoen. Geen samenspel, middenveld dat nauwelijks druk ontwikkelde op de bal, verdediging die eruit ziet als gatenkaas, spelers die slap lijken in te grijpen en telkens te laat zijn. Net zo als een deel van de Ajax spelers er in een andere setting opeens heel anders uitzien, zien we nu hetzelfde bij het Nederlands elftal. Zou het dan niet ook gewoon te maken hebben met de coach. Depay neemt alle standaardsituaties, zijn allemaal bagger. Waarom vraag je, je dan af als er mensen met een betere techniek rond lopen. Weghorst wordt ingebracht als stormram, maar op rechts loopt er dan geen enkele speler die bekend staat om zijn voorzet, terwijl we wel dergelijke spelers op de bank hebben zitten. Middenveld heeft het mega zwaar en dan brengen we Wijnaldum in, die het ook niet van buffelen moet hebben en ga zo maar door. Er lijkt weinig plan in te zitten, er zijn geen duidelijke afspraken of taken worden niet uitgevoerd. We kunnen wel alle spelers gaan aanwijzen, maar we zakte als team door het ijs. Als een volledig team door het ijs zakt, is er maar een verantwoordelijk. Maar laten we wel wezen, Koeman is ook ver over zijn houdbaarheid datum heen, is totaal geen moderne coach met nieuwe moderne ideeën over voetbal.

25 juni 2024 om 22:30

Hulde. Hier is inderdaad maar 1 man schuldig aan. Rangnick heeft Koeman overklast vooral.

Eerst was hij de verlosser, nu heeft ie z'n laatste interland gespeeld? Iets met nuance...

25 juni 2024 om 22:08

In wiens ogen een verlosser? Hij heeft een pass in zn bagage, maar dat is het dan ook. Verder een dertien in een dozijn voetballer.

Als oranje zo doorgaat, dan zit koeman er toch neem ik aan niet meer met het wk26.

25 juni 2024 om 21:05

We hebben 3 goede coaches in Nederland en die liggen allemaal vast voorlopig. Dan kan je net zo goed Koeman houden.

25 juni 2024 om 21:10

Waarom perse een Nederlandse coach? Iedereen spreekt Engels. Koeman is zwaar ondermaats

25 juni 2024 om 21:15

Zet dan Miedema voor de groep. Misschien dat onze zogenaamd stoere macho mannen voor een vrouw wel het onderste uit de kan halen.

Daarnaast qua prestaties ook meer dan verdiend en lijkt meer tactisch inzicht te hebben dan de recente bondscoaches bij de mannen.

25 juni 2024 om 21:20

Miedema, de spits van Arsenal? Of bedoel je Wiegman?

25 juni 2024 om 21:20

Miedema?

25 juni 2024 om 21:20

Wat een vreemd bericht dit.

25 juni 2024 om 22:19

Bosz wil ik graag zien. Plus die gaat wel weg bij PSV, als de KNVB hem vraagt.

25 juni 2024 om 22:23

Dan maar een minder grote naam. De KNVB moet sowieso eens kappen met die gedateerde coaches die nog in de jaren '90 leven. Je hebt een trainer nodig die het gewend is om in het huidige voetbalklimaat te werken.

25 juni 2024 om 23:10

Om een hele simpele reden; het betreft het NEDERLANDS elftal.

25 juni 2024 om 23:23

Ik heb zelf ook het liefst een Nederlandse trainer, maar altijd nog liever een toernooi winnen met een buitenlander dan uitgeschakeld worden met een Nederlander.

25 juni 2024 om 22:26

Als Oranje zo doorgaat, zullen ze het WK niet eens halen

Kunnen ook overdrijven. Hij zal gewoon op geroepen worden ook na het ek.

Veerman speelde verschrikkelijk, dat staat buiten kijf.
Dat gezegd hebbende een middenveld met Reijnders en Veerman samen werkt ook voor geen meter, Veerman heeft een aanvallende middenvelder nodig die daadwerkelijk kan aanvallen en flankspelers die het veld breedhouden (dus geen Malen).
Hij rendeert beter met Frimpong en Maatsen denk ik, maar goed, zijn krediet is nu wel verspeeld en verwacht hem dit EK niet meer in actie.
Want nogmaals, wat hij vandaag liet zien was echt dramatisch.

25 juni 2024 om 21:12

Het is geen Kevin de Bruyne dat we een team om Veerman heen gaan bouwen. Hij rendeert niet dus eruit en niet meer oproepen. Of gaan we voor elke speler nu een argument noemen hoe ze wel beter spelen. Ik denk dat een Depay ook beter zou renderen met een Messi die alles op maat geeft en 1 op 1 met de keeper zet.

25 juni 2024 om 21:20

Ik zeg niet dat we dat moeten doen.
Ik geef alleen verklaring waarom ik denk dat Veerman als een natte krant speelt.
Ik zie het liefste op dit moment Schuurs, Reijnders en Xavi als middenveld, maar ook dat gaat overlopen worden.

25 juni 2024 om 21:49

Schuurs?

25 juni 2024 om 22:01

Nee Veerman komt momenteel handelingssnelheid tekort. Zijn lichaam zit hem ook in de weg doordat hij verkeerde inschattingen moeilijk kan herstellen. Wanneer zijn eerste keuze in zijn hoofd niet lukt dan kan hij op topniveau zijn lichaam niet goed genoeg sturen om de andere oplossing wel goed uit te voeren. Hij zit dan vast. Daarom is hij ook goed in scannen en is zijn eerste keuze vaak wel de juiste. Hij heeft dit geleerd om het minpunt te compenseren. Echter op een ander level hebben tegenstanders alles door waardoor je vaak moet veranderen van oplossing en daar gaat het fout. Met tijd en ruimte lukt het hem allemaal wel. Hij zal nog afgetrainder moeten worden om wendbaarder te zijn. Echter kan het ook gewoon zo zijn dat dit zijn skelet is en het nooit veranderd

25 juni 2024 om 22:28

Tactisch ben ik het met je eens, maar het is niet de reden van z'n slechte spel. Z'n passing is zeer slordig en dat heeft weinig met zijn teamgenoten te maken. Hij verzuipt gewoon volledig. Bovendien merk je ook wel dat er werkelijk niets overblijft van Veerman als men druk op hem zet. In de Eredivisie kan dat niet omdat PSV te veel kwaliteit heeft. Als je Veerman vastzet, loopt een ander helemaal vrij. Veerman is vooral nuttig in een dominante ploeg in een middelgrote competitie die je niet zomaar onder druk kunt zetten. Voor een basisplaats in Oranje is z'n niveau te matig.

Deze man kan weer overdrijven ja herexamen dramatisch maar direct einde interland carrière? Is wel heel overdreven dan kun je er na vandaag nog wel 8 nooit meer oproepen

Waar zijn de mensen gebleven die vonden dat met Schouten en Veerman er een beter alternatief was dan met Frenkie? Even serieus zeg.

25 juni 2024 om 21:05

Het percentage mensen die pleite voor Veerman was echt bizar hoog hier op dit forum.

25 juni 2024 om 21:09

Met frenkie is het net zo slecht hoor, vorig ek en nations league vergeten? Dat mensen nog steeds denken dat frenkie onze verlosser is is echt weerzinwekkend..

25 juni 2024 om 21:15

Zakte Frenkie dan zo erg door de mand? Of waren het anderen die daar verzaakten? Zoals De Ligt met een handbal, of een schutterende defensie die er 4 om de oren kreeg tegen de Kroaten. En tegenover hetgeen jij zegt, staat ook de kleine wederopbouw van het Nederlandse voetbal die in 2018 begon toen Frenkie het elftal in kwam.

25 juni 2024 om 21:17

Mensen die Veerman beter vonden zijn weerzinwekkend.

25 juni 2024 om 21:23

Nee hoor met Frenkie is het niet net zo slecht.

25 juni 2024 om 22:12

Met Frenkie was het geheid beter. Echt een pareltje heeft Willem II hiermee groot gebracht. Hij had echt voor controle kunnen zorgen vandaag

25 juni 2024 om 22:29

De Jong is zeker geen absolute top en ook niet de verlosser, maar sowieso met grote afstand onze beste middenvelder. Zelfs in z'n slechtste wedstrijden was hij een stuk beter dan Reijnders, Schouten en Veerman vandaag waren. Voor Schouten en Reijnders was dit wellicht een incident, maar bij Veerman is het wel een terugkerend iets; door het ijs zakken als er druk op hem wordt gezet en/of als het tempo omhoog gaat. Hoe dan ook is een fitte De Jong altijd een meerwaarde voor Oranje.

25 juni 2024 om 22:30

Met Frenkie is het never zo slecht. Frenkie is gewoon 5x keer beter dan Veerman qua basisniveau en zakt ook nog eens nooit zo door het ijs. Zie jij serieus Frenkie zoveel balverlies lijden? Natuurlijk was het beter geweest met Frenkie. Koopmeiners had ook al geholpen qua breedte. Oh en Frenkie is wel degelijk absolute top en ook groot gebracht door Ajax hoe lastig dat ook is voor sommigen.

25 juni 2024 om 21:12

Wat is het ook gemakkelijk om achteraf je gelijk te halen. Veerman was vandaag dramatisch en hij zal de eerste zijn die dat herkent. Maar ik zie nog steeds wel de kwaliteiten van Veerman. Dat zal dit toernooi niet meer worden. Maar ik ben er van overtuigd dat hij hier sterker uit terugkomt

25 juni 2024 om 21:17

Dit kan je toch makkelijk vooraf zien. Veerman speelt op zijn 25e voor PSV in de Eredivisie, terwijl Frenkie de Jong jarenlang basisspeler is in de absolute top. De Jong heeft een hogere handelingssnelheid, kan veel beter dribbelen en is iemand die je altijd onder druk kan aanspelen. Veerman heeft misschien een mooiere lange bal (hoewel Frenkie die ook heeft ontwikkeld), maar wat heb je daaraan als je je niet onder druk kan uitspelen.

25 juni 2024 om 22:31

Hoezo gemakkelijk? Het is toch allang bekend dat Veerman alleen rendeert met veel ruimte en tijd? Dit kon je van mijlenver aan zien komen, vooral ook omdat hij in z'n vorige wedstrijden ook werkelijk niets heeft laten zien.

25 juni 2024 om 21:15

Sommige mensen vergelijken veerman ook met Busquets en kroos. Je moet niet iedereen serieus nemen

25 juni 2024 om 21:31

Mensen die Veerman vergelijken met Busquets en Kroos zouden ze echt preventief moeten opsluiten. Op Veerman is het gezegde ‘te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken’ uitstekend van toepassing. In de Eredivisie is het bij vlagen een genot om naar te kijken maar als het tempo omhoog gaat wordt zijn kracht zijn zwakte en kan hij het gewoon niet bijbenen. Het is gewoon geen international.

25 juni 2024 om 21:46

Vooral dat laatste!

25 juni 2024 om 21:15

Tja, dat snapte ik ook niet. Dan papegaai je ook maar de rest na.

Ik stond erin dat met het definitieve afvallen van DeJong, Schouten en Veerman het moesten laten zien. Veerman kan het mentaal nu blijkbaar niet aan.

Schouten heeft het prima in de eerste 2 wedstrijden gedaan, maar had net als de rest een complete offday.

Koeman heeft wel een probleem voor het middenveld. Je hebt niet echt iemand die je er in kan brengen nu.

26 juni 2024 om 07:34

Je hebt Gravenberch, die al langer op een niveau speelt van veel hogere weerstand. Niet zoveel minuten gemaakt als Veerman, maar weet zich wel beter staande te houden op dit niveau. Dynamischer, meer duelkracht, sneller. Etv

25 juni 2024 om 21:22

Dit riep ik al paar dagen voor het EK , Schouten en Veerman goed genoeg voor de Mickey Mouse competitie! Het middenveld van Nederland is zeer zwak en elke 2 de bal werd verloren, laat staan de bal naar de goede kleur heen kaatsen, Frenkie was ech nodig geweest op alle vlaktes de verbinding van achterin tot aan de aanval !

25 juni 2024 om 21:33

Mee eens. Maar Frenkie is er niet bij. Dan weet je dat je beste middenvelder er niet bij is...
Ga dan in je kracht spelen: 5-2-3. We hebben meer dan 5 goede verdedigers.

25 juni 2024 om 21:28

Zo, inderdaad! Wat wordt hij gemist zeg.

25 juni 2024 om 22:00

Als je dit als leek op VZ op een forum gooit, prima. Maar het ergste was nog dat 'serieuze' analisten op tv hetzelfde riepen

25 juni 2024 om 22:19

Myvision dat zijn dezelfde mensen die zeiden dat Veerman wel mee kon bij Real 🤣

De PSV wonderboys zijn genadeloos afgeschminkt. Je kan nog beter volgende wedstrijd met Blind en Gravenberch op je middenveld spelen maar dat durf conservatieve Koeman toch niet.

25 juni 2024 om 21:12

Dat is het probleem; er is nauwelijks een alternatief. Gravenberch zou tot ook nooit mogen spelen in een enigszins fatsoenlijk Nederlands elftal

25 juni 2024 om 21:16

Daar heb je een punt NJ, maar het is geen fatsoenlijk elftal, zeker als je Wijnaldum erin brengt. Waarom dan Gravenberch niet, of Maatsen en dan naar ander systeem opereeren.

25 juni 2024 om 21:13

Omdat de PSV’ers tegenvallen wil niet zeggen dat Gravenberch en Blind het beter doen. Dit is de clubvoorkeur die nu spreekt. Vandaag zie je dat Oranje Frenkie mist en Wieffer. Deze ellende had Blind en Gravenberch ook niet opgelost.

25 juni 2024 om 21:21

Wieffer ook niet.
Ik denk Frenkie, de Roon en Koopmijners en het meest gemist worden.
Spelers met ervaring op een hoger niveau.

25 juni 2024 om 21:32

Koopmeiners speelt ook altijd zwak in Oranje. Je kunt hooguit zeggen dat de Jong gemist wordt maar ook spelers als van Dijk en Depay spelen matig. Uiteindelijk speelt de tactiek en het motiveren van Koeman gewoon de grootste rol.

25 juni 2024 om 21:25

100 procent goed verwoord! PSV wonderboys 😂 zeker Gravenberch boven die boys gekozen! De Mickey Mouse competitie tegen over de premier league, ook al staat Gravenberch wissel dan alsnog kies ik voor zo,n speler

25 juni 2024 om 22:11

Veerman terecht niet meer opstellen volgende wedstrijd(en). Schouten heeft tot nu tot echt een prima indruk achtergelaten, op deze wedstrijd na. Op Schouten afgeven heeft niks te maken met zijn kwaliteiten, maar heel wat anders. Nu lees je weer allemaal namen die in het verleden volledig werden afgeschreven (de Roon, Wieffer), wat zijn we met zijn allen toch compleet lachwekkend. En dan aankomen met Gravenberch, heeft die ooit een goeie wedstrijd gespeeld voor Oranje? En dan Koeman conservatief noemen, maar elke wedstrijd een nieuwe speler opstellen na een slechte wedstrijd is anders een uitstekend plan!

25 juni 2024 om 22:34

Nee, jij maakt het beter... Ook dat zijn totaal geen opties. Koeman is gewoon niet in staat om wat voor formatie dan ook goed te laten renderen. Met 5-3-2 was het waardeloos en met 4-3-3 ook. De verdediging blijft een gatenkaas als hij aanvallend voetbal wil spelen en aan de bal is het ontzettend slordig. De spelers complementeren elkaar totaal niet en Koeman snapt het duidelijk ook niet, kijkend naar de vele wisselingen, iedere interlandperiode weer.

Ik heb het gevoel dat Veerman het niet bij kan benen.
Oke tegen een Rkc is hij het mannetje en heeft het laten zien tegen Dortmund en Lens volgens mij maar je ziet toch in meerdere Europese wedstrijden dat het tempo te hoog voor hem is.

Iedereen was dramatisch Valentijn. Koeman kan echt niet meer. Bejaarde Wijnaldum erin zetten in plaats van Gravenberch. Te gek voor woorden. Van Dijk ook eigen een matige verdediger, maar goed iedereen was echt matig. Ondanks de mooie goal van Memphis, kappen met die vrije trappen en corners. Zijn vrije trappen zijn nog korter dan mijn ...ach je weet wel hahaha. Op naar de volgende borrel lieve mensen op VZ

Ik snap niet waarom Gravenberch geen minuten krijgt t.o.v. of Veerman of a Wijnaldum

25 juni 2024 om 21:30

Als Ajacied kun we het niet begrijpen 😂 ook al speelt Gravenberch niet en staat hij wissel maar alsnog zou ik hem de voorkeur geven , het niveau van de premier league is zoveel hoger dan de Mickey Mouse competitie, alleen al het niveau van training en fysiek en conditie zul je toch 100 procent voor een Gravenberch moet kiezen?

25 juni 2024 om 22:35

Nou ja, Gravenberch bakte er ook niet bepaald veel van tegen Canada. Die gaat de problemen ook niet oplossen.

Naja het was natuurlijk ook belachelijk slecht allemaal. Denk veruit de slechtste interland ooit onder Koeman denk ik. En dan te bedenken dat er lui waren die riepen dat de jong niet gemist zou worden en dat het prima op te vangen zou zijn. Ongelooflijk, als je het verschil niet ziet tussen een Frenkie en wat er nu rondloopt.

Deze valentijn komt altijd met zulke rare uitspraken! Je moet niet vergeten met wat voor druk die jongen zich moest bewijzen. Mentaal zat hij er al door heen en nu ging het weer mis. In plaats van hem nu de boden in trappen moet je ervoor hem zijn. Iedereen was zwak en slecht op het middenveld, al vond ik die blondje schouten nog wel oké?! Al met al veerman kan in 4/5 jaar zichzelf ontwikkelen tot een prima middenvelder, tenzij driessen en die anderen koekenbakkers hem de grond in trappen!

Beetje respect man

Tegen een zeer zwakke tegenstander is Veerman top. Als het tempo omhoog gaat is ie ongeschikt. Dat weten we al sinds ie bij Heerenveen speelde.

25 juni 2024 om 21:10

Dat is heel negatief. Veerman heeft veel betere wedstrijden gespeeld. Hij moest vandaag alleen maar strijden en vechten wat niet zijn ding is, we hadden 0 balbezit en speelden met 10 man door de basisplaats voor Malen.

25 juni 2024 om 21:24

We hadden 0 balbezit omdat Veerman hem steeds inleverde. Ik weet dat je fan bent, maar kom op man. Dit was echt heel slecht.

25 juni 2024 om 21:30

Pieter soms kan je beter gewoon even op de blaren zitten en niet proberen je gelijk te halen. Het hele forum weet dat je adoratie voor Veerman net iets te groot is, iets wat ook prima te verdedigen is hoor want hij kan met ruimte geweldig voetballen! Alleen vandaag was wel een parodie op een voetbalwedstrijd van ons Joey. Dat moeten de mensen in Volendam zelfs kunnen in zien.

25 juni 2024 om 21:34

Tuurlijk was hij slecht, maar Koeman stuurt ook een kut opstelling het veld in. Waarom speelt Frimpong niet meer (die hij diep kan sturen) en we hebben ook geen echte 10, want Reijnders verzaakt ook gewoon.

25 juni 2024 om 21:41

Je kan er allerlei redenen op loslaten, maar zovaak de bal verliezen in een half uur tijd.. dat kan gewoon niet. Vergis je niet hoor, ik vind Veerman best een prima speler, maar op dit EK is hij totaal onherkenbaar. Misschien zijn het de zenuwen.

25 juni 2024 om 21:53

Klopt op dit EK, maar het kan verkeren. Voor deze wedstrijd zag 8 procent het nog zitten in Memphis nu is dat waarschijnlijk weer 70 😉

25 juni 2024 om 22:20

@ThugVz, ik snap die adoratie helemaal niet. Veerman is een middenvelder anno eind jaren 90, begin 00. In niets is hij een moderne middenvelder. Tegenwoordig kunnen de topmiddenvelders alles, technisch begaafd, loopvermogen, fysiek, hoge handelingssnelheid en goede afstandschoten. Dat zijn de nieuwe middenvelders. Frenkie was daar een voorloper van, die veel van de boxen aantikt en daarna kwamen er meer en meer. Niet allemaal dezelfde versnelling, maar die scoren dan wel weer beter op andere punten.

25 juni 2024 om 22:37

Hij heeft gewoon gelijk. Als Veerman niet genoeg tijd en ruimte krijgt, verzuipt hij volledig. Keer op keer zien we dat terug. Z'n handelingssnelheid is simpelweg te laag voor dit niveau. Dat moet toch nu wel een keer duidelijk zijn?

Dat wil niet zeggen dat hij niet goed kan spelen tegen een goede ploeg, zolang die goede ploeg maar geen druk op Veerman of het middenveld zet. Doen ze dat wel, weet je bij voorbaat al dat Veerman niet hoger dan een 4,5 scoort.

26 juni 2024 om 07:38

Kun je ook toegeven dat Veerman totaal door het ijs zakte zonder andere spelers te noemen?

Memphis had net zoveel balverlies als Veerman. Al lijkt het niet zo door zijn technische vaardigheden

25 juni 2024 om 21:24

Welke technische vaardigheden?? Ik heb er maar eentje gezien. de 2-2. En dat werd ook tijd voor een spits, die al 10 jaar op grote toernooien niet levert. En over de technische staf van Oranje hoeven we het niet meer te hebben. De zwakste van alle teams op dit toernooi. Als ik heimwee krijg naar Frank de Boer, is er iets goed mis....

25 juni 2024 om 21:32

Ik krijg ook heimwee naar Frank

25 juni 2024 om 23:24

Wat een onzin. Beste statistieken vandaag aan oranje zijde volgens Opta, alle gevaar en aanvallen kwam van hem. Dat hij tegen Frankrijk slecht was klopt maar vandaag speelde hij als een van de weingen redelijk tot goed

Het is gewoon slapstick. Het spel vh ned elftal slapstick. Het commentaar van valentijn driessen slapstick. De 4e wedstrijd vh ned elftal maar even niet gaan kijken voor een aantal mensen op voetbalzone. Slecht voor het hart.

Het toont maar weer aan dat het Nederlandse elftal totaal geen raad weet met teams die hoog druk zetten en veel 'loopvermorgen' hebben, zoals Oostenrijk vandaag en bijvoorbeeld Tsjechie op het vorige EK. Ook tijdens dat toernooi werden we in de poule bij vlagen overlopen door Oostenrijk, maar kwamen we goed weg. Laten we ook de poule wedstrijden op het laatste wk niet vergeten tegen Senegal en Equador: van de 180 minuten voetbal stonden we er 150 met de rug tegen de muur. We hebben geen zak aan Veerman op dit moment, handelingssnelheid is echt te traag. Beter hadden we het dravertje Gravenberch erbij gehad

25 juni 2024 om 22:40

Het is vooral de arrogantie van Koeman die volledig voorbij is gegaan aan de speelstijl van de tegenstander. Nou gaan de spelers ook zeker niet vrijuit, maar het is echt onbegrijpelijk dat zoveel spelers maar niet renderen in Oranje.

Ook moeten we eens kappen met dat ophemelen van Eredivisie-spelers. Keer op keer zie je die spelers als eerste volledig door het ijs zakken. Als je alternatieven hebt in top competities die prima renderen, stel je die gewoon op.

Denk dat we tegen Frankrijk en Oostenrijk heel goed hebben kunnen zien wat voor gemis Frenkie is.

De dynamiek die hij met zich meebrengt en de manier waarop hij onder druk uit voetbalt is echt van een ander niveau.

Dat er ook nog mensen zijn die zijn waarde niet herkennen / erkennen is echt bizar.



25 juni 2024 om 22:44

Een speler als De Jong is altijd een gemis, maar De Jong is niet bij machte om de vertoning van vandaag te compenseren. Tactisch is Oranje al tijden los zand en Koeman faalt in meerdere opzichten hopeloos. Natuurlijk dragen de spelers ook zeker verantwoordelijkheid voor hun niveau, maar als zoveel spelers totaal door het ijs zakken, is er iets meer mis.

Hij speelt met Ake en Geertruida op de flanken, laat Schouten continu inschuiven en vervolgens speelt dat hele middenveld in een rij. Niet alleen was de ruimte tussen verdediging en middenveld gigantisch, maar het middenveld was zo smal dat het leek alsof er geen middenveld was. Tja, ga er dan maar aanstaan als aanval. Dan speel je een behoudende counterploeg niet kapot. Je speelt ze alleen maar in de kaart.

Koeman speelde eigenlijk min of meer 4-1-1-1-3. Zelfs een amateurcoach die dronken uit de stad komt om op zondag z'n ploeg te coachen overkomt zo'n idiote blunder niet.

Ik vraag mij ook af wat Koeman tegen die gasten zegt. Koeman is ook maar een laffe coach en volgens mij straalt hij dit ook uit op deze selectie door bv Oostenrijk heel groot te maken en om angst te hebben voor hun gegenpress ipv er een mentaliteit in te slijpen om voor niemand bang te zijn en uitgaan van je eigen kracht en kunnen.
Een andere coach had hier zeker veel meer uit kunnen halen, die Oostenrijkers had je makkelijk aan de kant kunnen zetten. Veerman heeft nog tijd om beter te worden, hij zal echt die stap moeten en durven maken. Maar het is juist Koeman die meteen afgeschreven moet worden en meteen moet worden ontslagen na uitschakeling.
Je ziet niemand in het veld elkaar corrigeren, niemand durft wat. Voetbalintelligentie is er niet, juist altijd de grote kracht van Nederland. Een leeuw is dapper, dit zijn konijntjes waar je je kapot voor schaamt.
Het interview van Koeman was echt schrijnend, wat een mafklapper. Hij wilde zich zelf alweer niet de schuld geven, hij had alles juist gedaan. Bijna gooi je de afstandbediening door de tv, wat een idioot.

En dan heb je ook nog de zwakste aanvoerder ooit. Mooie praatjes vooraf, altijd dezelfde onzin achteraf.

Ik hoop nu alleen geen Spanje, geen zin dat die 1-5 even wordt weggepoetst met 8-0 ofzo.

25 juni 2024 om 21:32

het wordt zeker geen 8-0 voor Spanje, want we gaan lekker de bus parkeren zoals tegen Frankrijk en dan hopen op een flits van Frimpong of Gakpo...beetje zoals de finale van 2010 met Robben

25 juni 2024 om 21:36

Dat is het enige wat je kan doen ja. Maar dit komt mentaal wel even binnen en als je met die tactiek ook alles verkeerd doet dan ga je er net zo goed keihard vanaf. 8-0 was wat overdreven misschien maar in deze vorm ga je Spanje nauwelijks tegenhouden. Die willen vast ook nog wat rechtzetten.

26 juni 2024 om 10:41

Klopt. Wordt zeker geen 8-0. Want Oranje kan (theoretisch!) Spanje pas in de finale treffen. Maar op dat moment zitten de “meisjes” al thuis lekker te relaxen! Hoezo een EK?

Laten we hopen dat we Koeman na dit EK nooit meer als bondscoach hoeven te zien. Nog nooit iemand zoveel foute keuzes zien maken. Straalt ook uit alsof het hem geen flikker interesseert.

Ondertussen kleurt elke kroeg oranje en in duitsland staat een legioen je te supporten, en dan weet je zo'n wanprestatie te leveren. Bizar.

Even serieus!
Beter hebben we gewoonweg niet! Het is nou niet dat Ronald Koeman echte toppers heeft thuisgelaten!

Laten we hier nou maar aan wennen. Want de next generation is ook niet al te best noemen.

25 juni 2024 om 21:35

De next generatie is letterlijk verkr…cht door Mister Koeman!

25 juni 2024 om 21:47

Een waarheid als een koe.....overall veel te veel middelmaat...het is niet anders. Maar waarom we een spits met haarband neerzetten die dit seizoen 1200 minuten heeft gespeeld bij zijn club (is 20% van het totaal aantal minuten dat Atletico M. op het veld stond dit seizoen) en daarbij een doelpunt maakte per 134 minuten, is mij een raadsel. Geef dan een jonge spits als Zirkzee, Brobbey of Dallinga de kans!

25 juni 2024 om 22:48

Je mag je vooral afvragen waarom deze groep spelers zo'n ontzettend laag niveau haalt. Het is niet zo dat het koekenbakkers zijn. Er is zoveel meer uit het spelersmateriaal te halen, maar dan moet je wel snappen hoe het hedendaagse voetbal gespeeld wordt en hoe je de beste passende spelers bij een passende tactiek zoekt. Koeman heeft dat totaal niet in de vingers.

Ik vrees niet dat Koeman wordt ontslagen. Ik hoop dat de KNVB hem na de volgende wedstrijd op straat kegelt. Met zijn laffe breedte- en achteruit voetbal. En daarbij tactisch iedere keer weer door de mand vallen. Je moet wat forceren, en dan breng je Wijnaldum. Om maar hoofdschuddend een van zijn vele missers te moeten aanschouwen. Breng dan Brobbey. Oermens en fysiek veel sterker. Of het had geholpen, is maar de vraag. Maar de wedstrijd vroeg om kracht en wilskracht. Niet om slappe hap.

25 juni 2024 om 22:50

De wedstrijd vroeg helemaal niet om kracht en wilskracht. De wedstrijd vroeg om nauwkeurigheid en een juiste veldbezetting. Dat is de hele reden dat we verloren hebben. Tot vandaag heb ik nog nooit een ploeg 4-1-1-1-3 zien spelen. Echt onvoorstelbaar... Maar goed, Brobbey had het in ieder geval niet slechter kunnen doen.

26 juni 2024 om 10:35

OK. Geen wedstrijdinstelling is goed? Moet ik dat serieus nemen? Op dat punt werd Oranje dus vooral afgeslacht. Niet de echte wil om te winnen. Daar begint het namelijk mee.

Tsja en wie zet je dan voor deze ploeg. We kunnen wel lopen zeiken op Koeman maar zoals hij zelf ook zegt, als spelers het plan niet uitvoeren houd het op.
Dat is ook kwaliteit. Nederland is gewoon niet goed genoeg. Dat is ook de reden dat Van Gaal zo behouden speelde, waar hij ook voor werd afgemaakt overigens.

Verbruggen
Dumfries - Van Dijk - De Vrij - Ake
Gravenberch-Reijnders
Simons
Frimpong-Zirkzee-Gakpo

Deze opstelling volgende week, Koeman morgen ontslaan en Wijnaldum naar huis sturen en ik heb weer vertrouwen.

25 juni 2024 om 21:57

Zie liever Van Dijk eruit en vervangen worden door De Vrij, maar de rest lijkt me prima.

Depay scoort eindelijk een keer maar speelse weer erg matig. Hij staat ook nooit op de juiste plek om een echte spitsen goal te maken omdat hij continue inzakt.

Koeman hoeft niet te vrezen voor zijn baan, er is simpelweg niemand beschikbaar. De goede Nederlandse trainers hebben een baan, en dat zal ook ngo wel even blijven. Dan moet je een buitenlandse trainer nemen, maar dat doet de KNVB toch niet

Beginnen bij Koeman er uit gooien. Hij is als trainer verantwoordelijk voor dit spel. Die Driessen mag er ook uit. Gemakkelijk gelul. Alle oranje spelers krijgen een onvoldoende vanavond. Dan is maar een man verantwoordelijk en dat is de trainer.

26 juni 2024 om 00:10

Waar heeft Driessen je aangeraakt? Die man is van de media en doet precies wat hij moet doen. Al spoel ik liever alle media, met name de niet-sportmedia, door het toilet.

Los van de tactische zwakheid van Koeman vind ik het ergste nog dat hij zijn favorietjes voor blijft trekken en daardoor niet het beste uit het elftal haalt

Lekker makkelijk, alles afdoen met “Oranje shirt weegt te zwaar”. Was een collectieve off-day, en dat kan deze slappe groep niet omkeren omdat de pit en drive echte echte wil om te winnen ontbreekt. Daarnaast hebben we ook geen tactisch meesterbrein als coach die iets kan forceren. Wijnaldum erin als je vooruit moet, wie verzint het. Memphis mag eindeloos blijven staan. Droevig.

Gewoon op je blote knieen naar Klopp en die aanstellen. Volle bak gegenpress. Nederlands elftal moet weer met lef, energie, creativiteit en identiteit spelen. Liever in schoonheid ten onder. Winnen doen we aan het einde van de rit toch nooit.

Er waren serieus mensen die vonden dat het goed uitkwam dat Frenkie geblesseerd was, want dan kon de PSV tandem Scouten-Veerman het laten zien.. Schouten speelde prima tot vandaag, tegen Oostenrijk speelde hij ver onder zijn kunnen. Veerman was echt dramatisch, ik denk niet dat er iemand is die ooit slechter heeft gespeeld in Oranje dan hem. Hij mag de veters van Frenkie nog niet eens strikken...

Dat zou een geluk bij een ongeluk zijn als deze pleaser en zwakke persoonlijkheid de deur gewezen zou worden. Weg met Koeman en zijn vriendjespolitiek. En z’n vriendjes. Depay en Wijnaldum voorop. De eerste scoort alleen tegen de kleintjes en op toernooien niet eens altijd, speelt z’n eigen spel en loopt iedereen in de weg. De ander is gewoon niet goed genoeg meer.

Koeman moet eigenlijk nu meteen toch gewoon ontslagen worden? Wat een wanprestatie.

Je wint met geluk van Polen, je speelt gelijk tegen een half tam Frankrijk en verliest tegen Oostenrijk

Tja wat moet je hier nog van zeggen, het middenveld is gewoon ondermaats, maar dat wisten we natuurlijk vooraf al, geen de jong, en dan missen ook nog eens 3 andere middenvelders die normaal wel mee gaan, wieffer de roon en koopmeinders, dan kom je dus al uit bij je c keus veerman, schouten en reijnders.
kunnen zij daar iets aan doen, nee, kan koeman daar iets aan doen, nee die heeft deze mannen als beste optie over.
je mag wel verwachten dat je andere spelers dan dat stapje extra zetten om dat middenveld te steunen, dat miste ik gewoon
van dijk, pff, geertruida was niet de juiste persoon in deze wedstrijd, malen kon het niet waarmaken aan die rechterkant, laat gewoon dumfies staan, en zet frimpong ervoor
Ake ben ik normaal wel fan van maar was deze wedstrijd ook niet heel goed, net als de vrij.
maar goed we zijn gewoon door, en volgende wedstrijd zullen de mannen er weer op gebrand zijn om dat stapje extra te doen, dit was een goede wake up call.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren