voetbalzone

Drievoudig WK-deelnemer McBride beëindigt in oktober carrière

Erik van Dam03 sep 2010, 19:01
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2010, 19:01
Advertentie

Chicago Fire heeft via de officiële clubwebsite bekendgemaakt dat spits Brian McBride volgende maand een punt zet achter zijn profloopbaan. De 38-jarige aanvaller maakt het seizoen in de Major League Soccer (MLS) nog af en hangt dan zijn schoenen aan de wilgen. McBride was sinds 1993 actief en speelde namens de Verenigde Staten op drie wereldkampioenschappen.

/

Hij begon zijn carrière bij St. Louis University, alvorens hij naar VfL Wolfsburg verkaste. Daarna keerde hij terug naar zijn vaderland en speelde hij jarenlang voor Columbus Crew. Tussentijds liet hij zich verhuren aan Preston North End en Everton, om voldoende speeltijd te blijven maken voor het nationale team. McBride speelde 95 interlands en maakte daarin dertig goals; na het WK 2006 beëindigde hij zijn interlandcarrière. Het was zijn derde grote eindronde, na de WK’s van 1998 en 2002.

Op clubniveau ging de Amerikaan nog enkele jaren door. Voor Fulham speelde hij in totaal vijf jaar, maar na het seizoen 2007/08 keerde hij definitief terug naar de Verenigde Staten. Dit seizoen staat de spits op vier goals uit zeventien wedstrijden; de club staat momenteel elfde in de competitie. Chicago Fire sluit het seizoen af op 23 oktober, als de play-offs niet worden gehaald.

Bezig met laden …