voetbalzone

Dringend advies voor Newcastle: ‘Je móet het proberen bij De Boer’

Erik van Dam24 jan 2015, 09:46
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2015, 09:46
Advertentie

Newcastle United liet Alan Pardew recent naar Crystal Palace vertrekken en besloot dat John Carver voorlopig op interim-basis voor de groep kwam te staan. The Magpies zoeken rustig naar een geschikte nieuwe trainer en vele namen passeerden al de revue. Peter Lövenkrands, die tweeënhalf jaar uitkwam voor de club, zegt dat men niet verder hoeft te zoeken. De Deen wijst Ajax-coach Frank de Boer aan als de ideale man voor de baan.

voetbalzone

De Boer werd in het verleden al benaderd door Liverpool en Tottenham Hotspur, maar zei toen ‘nee’. Wel merkte hij op dat clubs van dat kaliber voldoen aan zijn ideale plaatje, mocht het in de toekomst van een vertrek uit Amsterdam komen. Lövenkrands denkt dat Newcastle United het sowieso moet proberen bij de trainer. “Ik heb altijd gezegd dat Newcastle Frank zou moeten halen. Hij is in mijn ogen de man voor de baan.”

“Ik ken Frank en zijn broer Ronald, en de manier waarop die twee werken. Morgen zie ik Ronald voor de testimonial wedstrijd van Fernando Ricksen, dus dan zal ik even met hem praten”, zegt Lövenkrands in gesprek met Chronicle Live. De Deense oud-aanvaller voetbalde met Frank de Boer samen bij Rangers FC, waar Lövenkrands zes jaar speelde (2000-2006) en De Boer een half seizoen (2003/04). “Frank was daar een van de leiders.”

“Hij bleef maar een half seizoen, maar hij was ongelooflijk! Toen al was hij trainersmateriaal. Wat hij nu bij Ajax heeft gedaan, is fantastisch. Ze doen mee in de Champions League en hij heeft talentvolle jongens laten doorstromen. De manier waarop hij ze laat voetballen en zijn trainingen zijn erg goed”, weet Lövenkrands. “Hij laat jonge jongens doorstromen en een club als Newcastle United heeft dat nodig. Hij zou er perfect passen. Newcastle moet het proberen, ook is Ajax een Champions League-club en is De Boer een high profile coach.”

Bezig met laden …