Drogba bezorgt ploeterend Galatasaray zege, Sneijder weer gewisseld

Daniel Cabot Kerkdijk06 apr 2013, 20:04
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2013, 20:04

Galatasaray is hard op weg naar de negentiende landstitel. De ploeg van Fatih Terim won zaterdagavond door onder meer twee doelpunten van Didier Drogba met 3-1 van hekkensluiter Mersin Idman Yurdu en zette hierdoor achtervolger Fenerbahçe op een achterstand van zeven punten. De concurrent uit Aziatisch Istanbul komt zondagavond echter nog in actie tegen Orduspor. Wesley Sneijder maakte overigens wéér geen indruk bij Cim Bom.

Sneijder werd in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid (3-0 verlies) al in de rust gewisseld en hij mocht ditmaal ook tegen Mersin na 45 minuten gaan douchen. De koploper kende een dramatische eerste helft, want al na drie minuten kwamen de bezoekers uit Zuid-Turkije op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd door Gökhan Zan over de uitkomende Fernando Muslera gekopt, waardoor Burhan Eser kon profiteren: 0-1. Mersin, dat in de laatste acht duels maar twee punten pakte, had in het eerste kwartier vaker moeten scoren.

Muslera hield Galatasaray echter met knappe reddingen op de been en een hels fluitconcert daalde neer op de thuisploeg. De gastheer kwam wel beter in de wedstrijd en dat leverde ook goede kansen op. Een puntertje van Drogba werd voor de lijn weggewerkt en Burak Yilmaz kopte een vrije trap van Sneijder op de kruising. Na een halfuur kreeg Galatasaray echter een grote domper te verwerken, want na een rappe counter trok Dany Nounkeu aan de noodrem en hij moest het veld verlaten met een rode kaart. Burak knalde hierna nog een vrije trap op de lat en Terim werd naar de tribune gestuurd vanwege commentaar op de leiding.

Terim moest ingrijpen en wisselde Sneijder in de rust ten faveure van verdediger Semih Kaya en na een uur kwam Galatasaray langszij. Drogba werd neergehaald en Felipe Melo benutte de toegekende strafschop feilloos: 1-1. Nadat Nordin Amrabat, die ook in de rust inviel, een grote kans had gemist, tekende Drogba twintig minuten voor tijd wel voor de bevrijdende tweede treffer. Hij werkte met meer geluk dan wijsheid een keiharde, maar onverzorgde voorzet van Sabri Sarioglu in het doel en besliste de wedstrijd vijf minuten voor tijd met een kopbal: 3-1. Galatasaray wacht nu af wat Fener zondag doet tegen Orduspor.

Bekijk hier het merkwaardige doelpunt van Didier Drogba.