voetbalzone

Drogba trekt vergelijking: 'Wat dat betreft is Terim hetzelfde als Mourinho'

Bart Kruyt01 apr 2013, 18:50
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2013, 18:50
Advertentie

Galatasaray neemt het in de kwartfinales van de Champions League op tegen Real Madrid en dat worden speciale wedstrijden voor Wesley Sneijder, die nog bij Real op de loonlijst stond en een hechte band heeft met José Mourinho. Dat laatste geldt echter ook voor Didier Drogba, die met the Special One samenwerkte bij Chelsea. De Ivoriaan kijkt uit naar het weerzien met de coach.

/

Drogba speelde tussen 2004 en 2007 onder Mourinho, die Chelsea voor het eerst in vijftig jaar weer eens aan het landskampioenschap hielp. "Ik heb veel herinneringen aan Mourinho", zegt Drogba. "Hij staat altijd in de spotlights en let goed op zijn spelers. Hij probeert bij iedere speler het beste naar boven te halen en heeft een warme band met zijn groep. Wat dat betreft is Fatih Terim hetzelfde als Mourinho: ook hij is erg close met zijn spelers."

De inmiddels 34-jarige Drogba heeft niet alleen goede herinneringen aan Mourinho, maar ook aan het Santiago Bernabéu. "De wedstrijd in Madrid wordt heel speciaal voor mij", vertelt de Ivoriaan. "Ik speelde daar als speler van Olympique Marseille ooit mijn eerste Champions League-wedstrijd. Ik maakte er ook mijn eerste goal, en hoewel we met 4-2 verloren, zal ik die dag nooit meer vergeten. Het was een heel belangrijk duel voor mijn carrière."

Bezig met laden …