voetbalzone

Drogba verdedigt Aurier: ‘Ieder van ons maakt fouten’

Erik van Dam18 feb 2016, 09:22
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2016, 09:22
Advertentie

Serge Aurier maakte zich een paar dagen geleden onmogelijk bij Paris Saint-Germain, toen er een video van hem opdook op Periscope waarin hij de vloer aanveegde met verschillende collega’s bij zijn club. Onder meer Laurent Blanc, Zlatan Ibrahimovic, Salvatore Sirigu en Gregory van der Wiel kregen ervan langs van de rechtsback, die zo zijn carrière in Parijs eigenhandig om zeep hielp. Didier Drogba komt nu echter op voor Aurier.

/

De spits van Montreal Impact is landgenoot van Aurier en speelde meermaals met hem samen bij Ivoorkust. Aurier is momenteel disciplinair geschorst, maar in de ogen van Drogba heeft dat maar weinig zin. “Ik geef niet vaak een reactie op dit soort zaken, maar ik ben ontdaan door de manier waarop mijn kleine broer behandeld wordt, dus had ik het gevoel dat ik er iets van moest zeggen”, laat Drogba weten via Twitter.

“Ja, hij heeft een fout gemaakt, ja. Hij heeft dingen gezegd die hij niet had moeten zeggen, maar we hebben toch allemaal fouten gemaakt? Spelers, ook ik, trainers, managers, scheidsrechters, voorzitters... zelfs fans! Ook de mensen die nu roepen dat hij in de gevangenis gegooid zou moeten worden”, aldus Drogba. “Hoe kunnen jonge spelers leren van hun vergissingen als ze geen oprechte steun en goed advies krijgen?”

“Moeten we jongere voetballers niet leren hoe ze zich horen te gedragen, ze voorbereiden op de wereld van social media die je loopbaan kunnen maken of breken?”, vraagt Drogba zich hardop af. “Of zullen we simpelweg gewoon met de beschuldigende vinger wijzen en ze schorsen? Daarmee bereiken we uiteindelijk niets”, vindt de spits.

Bezig met laden …