voetbalzone

Drogba wil na FA Cup ook Champions League: ‘Dit is de eerste stap’

Peter Nusselder05 mei 2012, 21:13
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2012, 21:13
Advertentie

De FA Cup-finale was voor Didier Drogba een bijzonder duel; hij won met Chelsea van Liverpool (2-1) en was de eerste speler ooit die voor de vierde keer scoorde in een Cup final. “Ik ken geen enkele spits die zo veel belangrijke doelpunten heeft gemaakt in finales”, vertelde ploeggenoot Frank Lampard. De Ivoriaanse goalgetter zelf gaf naderhand echter aan alweer vooruit te kijken naar een duel dat over twee weken gespeeld wordt.

/

Op 19 mei staat namelijk de eindstrijd van de Champions League op het programma; the Blues nemen het dan op tegen Bayern München. Het was evenwel duidelijk dat Drogba zaterdag blij was met de bekerwinst. “Liverpool is een lastige tegenstander”, vertelde de aanvaller aan ITV. “We hebben vandaga een geweldig resultaat behaald en ik gelukkig met deze overwinning. Dit is de eerste stap.”

Chelsea kwam op voorsprong door doelpunten van Ramires en Drogba, maar Andy Carroll scoorde tegen en leek tien minuten voor tijd ook de 2-2 voor zijn rekening te nemen. De arbitrage bepaalde echter dat de kopbal van de spits niet geheel over de doellijn was geweest. Keeper Petr Cech kreeg zijn hand nog achter de inzet van Carroll en hield zijn elftal daarmee op de been.

De Tsjechische doelman was ervan overtuigd dat de scheidsrechter de juiste beslissing had genomen. “Als de bal over de lijn was geweest had ik geen redding kunnen verrichten. Ik weet honderd procent zeker dat de bal er niet in zat.” Het was geen verrassing dat Carroll het daarmee oneens was. “Volgens mij was de bal wél over de lijn. We hebben pech gehad, we hadden kansen maar het zat er niet in.”

Bekijk hier de samenvatting van Chelsea - Liverpool:

Bezig met laden …