voetbalzone

Drommel-saga krijgt vervolg: ‘Duidelijk dat dit bericht vanuit PSV komt’

Rian Rosendaal18 mrt 2021, 09:21
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2021, 09:21
Advertentie

Jan Streuer neemt de berichtgeving van Voetbal International en het Eindhovens Dagblad voor kennisgeving aan. Er werd donderdagochtend gemeld dat FC Twente ruim zes miljoen euro verlangt voor Joël Drommel, de beoogde nieuwe doelman van PSV. De technisch directeur van de Tukkers voelt er echter weinig voor om de transfersom van de Twente-doelman in het openbaar te bespreken.

Dat er irritatie zou zijn ontstaan bij PSV over de moeizame onderhandelingen over Drommel maakt eveneens weinig indruk op Streuer. "Het is wel duidelijk dat dit bericht vanuit de club komt", verzucht de bestuurder donderdag in een reactie aan TC Tubantia. "Het komt in elk geval niet bij ons vandaan. Bij ons weten maar twee mensen hoe het precies in elkaar zit. En nee, een bedrag gaan wij niet noemen. Dat vind ik niet netjes", zo verduidelijkt Streuer het standpunt van Twente nog maar eens.

"Dit is niet mijn manier van werken, maar ik doe daar verder ook niet zo moeilijk over. Iedereen moet dat zelf weten. Ik loop al lang genoeg om te weten dat dit soms bij het spel hoort. Men probeert je van alle kanten te bewerken", weet Streuer uit ervaring. Drommel heeft zelf al een persoonlijk akkoord bereikt met PSV, waar een contract voor vijf seizoenen voor hem klaarligt. Naar verluidt willen de Eindhovenaren tussen de drie en vier miljoen neerleggen voor de keeper, een bedrag dat de verbazing wekt van Streuer. "Ik begrijp dat nooit zo goed, want een goede keeper is één van de belangrijkste dingen voor een goed elftal."

Het Eindhovens Dagblad schreef donderdagochtend dat het eerste bod van PSV op Drommel 2,5 miljoen euro bedroeg, waarna de Eindhovenaren zich uiteindelijk met 3,5 miljoen euro in Enschede meldden. Dit leek genoeg, omdat de zaakwaarnemer van Drommel op basis van een eerdere mededeling van FC Twente-directeur Paul van der Kraan de indruk gekregen dat dit afdoende was. Dat Twente ruim zes miljoen euro wil overhouden aan de verkoop van Drommel, zorgt volgens de regionale krant voor grote teleurstelling op de burelen van PSV. Men vindt de vraagprijs voor de sluitpost duidelijke te hoog, al zijn de gesprekken nog niet definitief stopgezet.

Bezig met laden …