voetbalzone

Drommel wacht bij PSV strijd met Mvogo na besluit Péter Gulácsi

Yanick Vos17 mei 2021, 15:18
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2021, 15:18
Advertentie

PSV-trainer Roger Schmidt heeft ook komend seizoen naar verwachting de beschikking over Yvon Mvogo. De doelman is voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig, dat hem door een clausule al na een seizoen kon terughalen. Omdat eerste keeper Péter Gulácsi bij Leipzig zijn contract heeft verlengd tot medio 2025, is de verwachting dat Mvogo niet terug zal keren naar Duitsland. Aankoop Joël Drommel wacht daardoor een concurrentiestrijd met de huidige eerste keeper van PSV.

Volgens het Eindhovens Dagblad rekent PSV erop dat Mvogo gewoon in Eindhoven blijft. De krant schrijft dat men in Eindhoven er niet van uitgaat dat Leipzig gebruik maakt van de afspraak om Mvogo mogelijk na een jaar al terug te halen. “Het zou verrassend zijn als Leipzig hem nu nog terughaalt”, reageert Schmidt in het regionale dagblad. “Ze wilden de clausule namelijk voor het geval hun huidige eerste doelman zou vertrekken. Nu dat niet meer het geval is, is de situatie veranderd. Ik weet niet hoelang de clausule van Leipzig nog loopt, maar ik denk dat we normaal gesproken met Yvon en Joël Drommel het seizoen ingaan. We hebben een lang seizoen dat eraan komt en voor hen allebei is de concurrentie-situatie goed.”

Medio april maakte PSV bekend dat Drommel overkomt van FC Twente. Schmidt ziet hem als een talentvolle keeper. “Voor PSV en misschien ook voor Oranje, later. We hadden de kans om hem te halen en waren eerst ook nog niet zeker of Yvon zou blijven. Dus wilden we hem nu aantrekken. Yvon heeft dit seizoen veel meer gespeeld dan in de drie jaar hiervoor en had die tijd nodig. Hij heeft het in mijn ogen goed gedaan.” Drommel kost PSV 3,5 miljoen euro. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract in het Philips Stadion en meldt zich in juni bij zijn nieuwe werkgever.

“Dit is de ideale stap”, zei Drommel in april bij de bekendmaking van zijn transfer. “PSV wil graag een meevoetballende keeper die durft te voetballen en vooruit te keepen dus ik had gelijk een warm en goed gevoel. Nu is het eindelijk zover.” Met PSV gaat Drommel voor het kampioenschap. “We gaan ons best doen om een zo goed mogelijk seizoen te draaien. Ze staan hier op 24 en dat moet snel 25 worden. Europees willen we ook zo hoog mogelijk spelen. Dit is een jongensdroom. Dit is dé club van Nederland, zo mag ik dat wel zeggen. Als jonge jongen droom je ervan om bij zo'n club te zitten en nu is die droom werkelijkheid.”

Bezig met laden …