voetbalzone

Droom van voormalig PSV'er Pereira komt uit: 'Mata vertrouwde op me'

Daniel Cabot Kerkdijk24 sep 2015, 10:03
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2015, 10:03
Advertentie
voetbalzone

Andreas Pereira maakte woensdagavond een van de drie doelpunten van Manchester United in het Capital One Cup-duel met Ipswich Town (3-0). De middenvelder van negentien jaar, die een deel van zijn jeugdopleiding bij PSV genoot, nam uit een vrije trap de 2-0 voor zijn rekening. "Een droom is uitgekomen", zo stelt de Braziliaanse Belg.

Pereira maakte immers zijn eerste officiële doelpunt als Mancunian en kan zijn blijdschap niet verbergen. "Ik vroeg Juan Mata om de bal en hij gaf deze", vertelt de Braziliaans jeugdinternational via de officiële kanalen van de Premier League-club. "Juan en ik hebben op de trainingen veel op vrije trappen geoefend en hij vertrouwde op me."

"Het is een heel speciaal moment voor mij", zo verzekerde Pereira, die in mei een nieuw contract met Manchester United ondertekende. "Ik ben blij voor mijn familie, ik ben blij dat ik de manager heb kunnen overtuigen en blij dat ik het goed doe bij mijn club." Van Gaal was zeer te spreken over het optreden van de tiener. "Hij had een groot aandeel in de wedstrijd. Hij traint op vrije trappen. Maar net als bij alle andere spelers, is er ruimte voor verbetering", zo stelde de Nederlandse manager.

Bezig met laden …