Droomdebuut Gomis voor Les Bleus

27 mei 2008, 23:25
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2008, 23:25
Bafé Gomis heeft zich dinsdagavond gepresenteerd als een van de nieuwkomers bij Frankrijk. De 22-jarige aanvaller van Saint-Etienne maakte bij zijn debuut tegen Ecuador de enige twee doelpunten voor Les Bleus (2-0).

Vooraf waren er in Frankrijk slechts twee personen die het thuislaten van David Trezeguet ondersteunden: bondscoach Raymond Domenech en Gomis zelf. De spits beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet.

Na rust moest Djibril Cissé het veld ruimen voor de topscorer van Saint-Etienne, die daarna een bijzonder entree in het Franse elftal doormaakte. Met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied wist Gomis in de 58ste minuut zijn ploeg op voorsprong te brengen.

Vlak voor tijd voorzag de nieuweling zijn debuut van nog meer franje door ook de 2-0 te maken. Nicolas Anelka bediende Gomis op maat en wist daarna met een fraaie volley een nog grotere glimlach op zijn gezicht te toveren.