voetbalzone

Droomentree voor ex-Feyenoorder in Premier League: ‘Het was frustrerend’

Dominic Mostert22 nov 2016, 10:29
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2016, 10:29
Advertentie

Nathan Aké komt dit seizoen weinig aan spelen toe bij AFC Bournemouth, maar startte zaterdag voor het eerst als basisspeler op bezoek bij Stoke City. Met het enige doelpunt van de wedstrijd bezorgde het jeugdproduct van Feyenoord zijn elftal de eerste uitoverwinning van het seizoen. Aké hoopt dat die wedstrijd de afsluiting van een zware periode zal zijn.

/

De veelzijdige jeugdinternational wordt dit seizoen verhuurd door Chelsea. Hij hoopte zichzelf te profileren als verdedigende middenvelder, maar speelt bij Bournemouth als centrale verdediger. Hij is überhaupt blij met de speeltijd die hij krijgt, vertelt Aké aan de BBC. "Het was een frustrerende tijd, maar veel mensen hebben me erdoorheen gesleept", blikt de 21-jarige Nederlander terug.

"Ik mag niet klagen met mijn rol als centrumverdediger. Als je speelt, dan speel je", benadrukt Aké. "Ik genoot ervan om mijn entree te maken en direct te scoren. Nu moet ik gefocust blijven en mezelf klaarstomen voor de komende wedstrijd tegen Arsenal. Hopelijk kan ik mezelf blijven ontwikkelen op de training en voldoen aan de wensen van de trainer."

Bezig met laden …