voetbalzone

Droomstart West Ham: ‘Alsof je een kroeg vol vrouwen komt binnenwandelen’

Thijs Post21 sep 2015, 11:44
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2015, 11:44
Advertentie

West Ham United boekte vorig seizoen in totaal drie overwinningen in uitwedstrijden; dit voetbaljaar hebben the Hammers al drie uitoverwinningen geboekt in de eerste drie uitduels. En niet tegen de minste tegenstanders: Arsenal (0-2), Liverpool (0-3) en Manchester City (1-2) moesten eraan geloven. Mede daardoor staat West Ham derde in de rangschikking van de Premier League.

voetbalzone

Manager Slaven Bilic kan het haast niet geloven, maar hij geniet vanzelfsprekend met volle teugen van de droomstart van zijn club. “Het is alsof je een kroeg vol met vrouwen komt binnenwandelen: dat is fantastisch”, grijnst de Kroaat. “Natuurlijk vind ik het geweldig als wij winnen, het is briljant. Ik weet natuurlijk niet hoe lang we dit vol gaan houden, ik hoop nog heel lang.”

In Engeland is de ’West Ham way’ een begrip: nostalgisch, aanvallend voetbal. Managers als Sir Alex Ferguson en Sam Allardyce lieten in het verleden optekenen niet te weten waarom West Ham geprezen werd om mooi voetbal, maar Bilic lijkt te sleutel te hebben gevonden. Een stevige defensie, brutaal voetbal en geen angst voor topploegen.

“Dat is precies wat ik wilde”, laat Bilic weten aan de Engelse media. “Mijn technische staf en ik wilden een ploeg die goed voetbal speelt. Natuurlijk, wij verdedigen ook, maar dat doen we als voetballers. Je ziet bijna geen spelers die vaardiger zijn dan de spelers die wij hebben. Denk aan Manuel Lanzini, denk aan Dimitri Payet, denk aan Aaron Cresswell, denk aan Mark Noble. Het mooie is dat zij ook keihard vechten en werken voor het team.”

Bezig met laden …