voetbalzone

‘Drugs zijn schering en inslag in het milieu van jongere voetballers’

Gijs Freriks16 mei 2015, 18:40
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2015, 18:40
Advertentie

Jake Livermore is betrapt op het gebruik van cocaïne en komt daarom voorlopig niet in actie voor zijn club Hull City. Voor Ian Wright komt het niet echt als een verrassing dat een speler in de Premier League naar verboden middelen heeft gegrepen.

voetbalzone

“Het is een feit dat drugs schering en inslag zijn in het milieu van jongere voetballers. Mensen bieden hen constant middelen aan”, zegt de oud-aanvaller van onder meer Arsenal in gesprek met BT Sport. “Vooral in Londen gebeurt het erg vaak, je moet op je hoede zijn. Misschien zijn sommige spelers dat niet, misschien nemen sommigen die drugs wel aan.”

“Daar moet het ook voor Jake zijn begonnen”, aldus Wright, die in een tijdsbestek van zeven seizoenen 185 keer scoorde voor Arsenal. “Mensen zeiden wel eens: ‘ik heb die Ian Wright naar het toilet zien gaan’. Maar na een paar biertjes moet ook ik naar het toilet. Sommige mensen denken dat je met andere bedoelingen naar het toilet gaat, dat krijg je dan Er is mij zo vaak wat aangeboden, maar je moet daar gewoon niet in meegaan.”

Bezig met laden …