voetbalzone

Druk op Blind neemt toe: ‘Ik weet hoe de hazen lopen in het voetbal’

Gijs Freriks06 sep 2016, 23:30
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2016, 23:30
Advertentie

Bas Dost leek dinsdagavond uit te groeien tot de matchwinner van het Nederlands elftal, want hij kopte in de blessuretijd raak, maar scheidsrechter Daniele Orsato annuleerde de treffer. “Hij floot een goede wedstrijd, maar dit was gewoon een ongelooflijke fout. Het was een zuivere treffer. Dat kon er ook nog wel bij”, mokte bondscoach Danny Blind voor de camera van de NOS.

/

We kunnen tevreden zijn met het spel, maar de ploeg zit stuk. De jongens beseffen dat ze goed hebben gespeeld, maar ze weten ook dat ze twee punten hebben verloren en dat het een gemiste kans is om Frankrijk op achterstand te zetten in de groep”, aldus Blind, die zei te beseffen dat de druk op zijn schouders door het puntverlies alleen maar verder zal toenemen.

“Ik ben niet gek, ik weet hoe de hazen lopen in het voetbal. Maar ik heb me voorgenomen me er niet druk over te maken. Ik doe wat ik doe en meer kan ik niet doen. Meer mag men niet van mij verwachten”, aldus Blind. Davy Klaassen zei na afloop dat de internationals met ‘een rotgevoel’ in de kleedkamer zitten: “We verdienden om te winnen.”

De afgekeurde treffer van Dost leverde volgens de Ajacied ‘chagrijn’ op: “Bas was ook boos in de kleedkamer. Voor zijn gevoel werd de goal onterecht afgekeurd.' Dit is voor een gedeelte pech. Het was van onze kant gewoon een goede pot. Dat moeten we maar meenemen. We moeten het vertrouwen hebben dat we vanzelf een keer gaan scoren. En als die goals vallen, dan worden we alleen maar beter.”

Bezig met laden …