SOCCER JPL DAY8 BEERSCHOT VS STVV SINT-TRUIDENGetty Images

Druk op Dirk Kuijt dreigt na nieuwe deceptie kookpunt te bereiken

Jeroen van Poppel21 sep 2024, 19:30
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2024, 20:54

Dirk Kuijt heeft zaterdag opnieuw een flinke tegenvaller te incasseren gekregen in België. De trainer ging met Beerschot in eigen huis hard onderuit tegen directe concurrent STVV uit Sint-Truiden: 0-3. De druk op Kuijt zal na een dramatisch begin van de competitie alleen verder toenemen.

Beerschot, met de voormalige Ajax-speler Ar'Jany Martha en ex-FC Volendam-speler Brian Plat in de opstelling, kwam al na negen minuten op achterstand.

Shogo Taniguchi scoorde als eerste namens STVV in het Olympisch Stadion in Antwerpen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Hervé Matthys de bal in eigen doel, waarna Ryotaro Ito de eindstand op 0-3 bracht.

Het was voor Kuijt al de zevende competitienederlaag op rij. Beerschot heeft één punt uit acht wedstrijden en staat roemloos onderaan in de Jupiler Pro League.

Kuijt begon het seizoen nog aardig met een gelijkspel tegen OH Leuven (0-0), maar daarna volgden alleen nog nederlagen tegen Union Sint-Gillis (3-1), Cercle Brugge (4-1), KRC Genk (3-4), Standard Luik (1-0), FCV Dender (1-2), Charleroi (3-0) en dus STVV.

Het wordt voor Beerschot nu al een enorme opgave om degradatie af te wenden. In België gaan de onderste vier ploegen de zogeheten 'play-downs' in. Daarin wordt verspreid over zes speeldagen bepaald welke teams degraderen naar het tweede niveau. Beerschot heeft nu acht punten achterstand op de veilige plek twaalf.