voetbalzone

Dubbelslag Del Piero is slechts een punt waard tegen degradatieklant

Thijs Post23 apr 2011, 23:01
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2011, 23:01
Advertentie

Juventus presteert dit seizoen niet bijzonder goed, maar tegen laagvlieger Catania mocht toch wel een overwinning verwacht worden. Dat leek aan de hand van oudgediende Alessandro Del Piero ook te gebeuren. De routinier zette zijn ploeg met twee treffers op een comfortabele voorsprong, maar in de laatste tien minuten kon de degradatieklant het duel toch weer gelijk trekken. Zes minuten in blessuretijd zorgde Francesco Lodi met een prachtige vrije trap voor een enorme domper bij Juventus.

/

Na achttien minuten tekende de aanvaller voor zijn eerste treffer, al had hij daar een makkelijk gegeven strafschop voor nodig. Pablo Álvarez had het in het strafschopgebied aan de stok met Juventus-middenvelder Felipe Melo. De vrije trap had net zo goed voor Catania kunnen zijn, maar de bal ging op de stip. Del Piero nam zijn verantwoordelijkheid en faalde niet: doelman Mariano Andújar dook de verkeerde kant op.

De tweede treffer van de krachtmeting kwam eveneens op naam van Del Piero, maar daar zal de aanvoerder weinig weet van gehad hebben. Milos Krasic snelde richting achterlijn en zijn voorzet werd onderweg nog aangeraakt. Del Piero stond op de goede plek en kreeg de bal tegen zijn borst, maar dat had meer met geluk dan wijsheid te maken. Aan de andere kant zorgde Alejandro Gómez bijna voor een prachtige aansluitingstreffer, maar zijn schot zeilde over het doel van Gianluigi Buffon. Ook Andujar moest nog een keer in actie komen: een vrije trap van Del Piero werd ternauwernood naast getikt door de Argentijn.

Na de onderbreking startte Catania vol vertrouwen, kreeg ook wat kansen maar zag de Oude Dame het duel controleren. Juventus verzuimde echter de score uit te breiden, onder meer omdat Luca Toni geen doel troef, waardoor Catania kon terugkomen in de wedstrijd. Gonzalo Bergessio bediende Gómez na een rappe tegenaanval en de Argentijn faalde niet. De 36-jarige Del Piero mocht onder luid applaus het veld verlaten, maar dat was iets te voorbarig. In de absolute slotfase, diep in blessuretijd, tekende Francesco Lodi uit een prachtige vrije trap voor de gelijkmaker.

Bezig met laden …