Dubbelslag Kranjcar helpt Kroatië in Ramat Gan aan koppositie

Erik van Dam09 okt 2010, 23:08
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2010, 23:08

Nico Kranjcar heeft bewezen nog steeds een speler te zijn om rekening mee te houden. De Kroaat heeft het bij Tottenham Hotspur lastig, nu Rafael van der Vaart erbij gekomen is en op zijn plek speelt. Zaterdag werd hij echter de gevierde man in Kroatiës derde EK-kwalificatiewedstrijd. Met een verzilverde strafschop en een velddoelpunt kort daarna velde hij buitenshuis Israël (1-2).

/

Kroatië verwierf zich met de overwinning de koppositie in Groep F van de cyclus. Eerder had het drie punten gepakt op verplaatsing bij Letland (0-3) en was het thuis niet verder gekomen dan 0-0 tegen de Grieken. Kranjcar nam een hoofdrol op zich in Ramat Gan. De middenvelder in Londense dienst tekende na iets meer dan een halfuur spelen vanaf de strafschopstip voor de openingstreffer.

Vijf minuten later gooide hij de wedstrijd al op slot met zijn en Kroatiës tweede van de avond, na goed voorbereidend werk van Luka Modric. Pas tien minuten voor het einde zorgde Itay Shechter met zijn eerste interlandgoal ooit voor de aansluitingstreffer. De doelpuntenmachine van Hapoel Tel Aviv kwam niet verder dan dat ene doelpunt en zag hoe Israël daarmee op vier punten bleef steken. Dinsdag wacht een uitwedstrijd in Athene tegen Griekenland. Kroatië speelt volgende maand pas weer.