Dubbelslag Matavz levert niets op tegen Amerika met scorende Altidore

Bart Kruyt15 nov 2011, 19:22
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2011, 19:22

Tim Matavz werkt aan een aardig gemiddelde in het shirt van de Sloveense nationale ploeg. De spits van PSV speelde dinsdagavond tegen Amerika zijn tiende interland en scoorde tweemaal, waarmee hij zijn totaal op zeven interlandtreffers bracht. Het was echter niet voldoende voor de zege: mede door een benutte penalty van Jozy Altidore won Amerika met 2-3.

/

De Amerikanen werden daarmee beloond voor een sterke eerste helft. De bezoekers begonnen sterk aan de vriendschappelijke ontmoeting in de Sloveense hoofdstad Ljubljana en kwamen na negen minuten op voorsprong, via een schot vanuit de tweede lijn van Edson Buddle. Amerika bleef sterker, maar kreeg wel de gelijkmaker om de oren. Matavz ontsnapte aan buitenspel en bleef oog in oog met Tim Howard koel in de afronding.

Het betekende een welkome opsteker voor de Slovenen, die echter met een 1-3 achterstand gingen rusten. Eerst kopte Clint Dempsey een corner van Michael Bradley binnen en vervolgens benutte AZ-spits Altidore een penalty, die was gegeven na een overtreding op Fabian Johnson. Slovenië moest na rust in de achtervolging en Matavz raakte al de paal, voordat hij even later alsnog de spanning terug in de wedstrijd bracht. De gelijkmaker zat er echter niet meer in voor de thuisploeg.