Dubbelslag uitblinkende Müller bij overtuigende oefenzege Bayern

Bart Kruyt18 jul 2015, 15:56
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2015, 15:56

De vakantie heeft Thomas Müller goed gedaan. De middenvelder annex aanvaller van Bayern München maakt een fitte indruk en was zaterdag de uitblinker in de oefenwedstrijd tegen Valencia, die mede dankzij twee doelpunten van Müller overtuigend werd gewonnen (4-1). Arjen Robben was niet van de partij in China: de Nederlander is vanwege blessureleed niet meegereisd.

Ook Franck Ribéry is nog altijd niet fit en daardoor kon Douglas Costa, onlangs overgenomen van Shakhtar Donetsk, zijn debuut maken in de aanval van Bayern. De Braziliaan was in de tweede helft de aangever bij de derde Bayern-treffer, gemaakt door Thiago Alcántara. Voor rust had Müller voor de eerste twee Duitse doelpunten gezorgd: vooral zijn eerste treffer, een poeier na terugleggen van Philipp Lahm, mocht er zijn.

Thiago raakte kort na de openingstreffer de paal, waardoor Rodrigo Valencia op gelijke hoogte kon brengen. Bayern ging dankzij een tweede treffer van Müller toch rusten met een voorsprong en in de tweede helft liep de ploeg van Josep Guardiola uit naar 4-1, via doelpunten van Thiago en Robert Lewandowski. De volgende oefenwedstrijd van Bayern is aankomende dinsdag, tegen Internazionale.