Dubbelslag van Gómez bij zege Besiktas; afgrijselijke blunder Alperen

Gijs Freriks07 feb 2016, 18:57
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2016, 18:57

Besiktas heeft belangrijke punten gepakt in de strijd om het kampioenschap. De Zwarte Adelaars scoorden zondag in iedere helft twee keer tegen Gaziantepspor (4-0) en hebben nu nog maar twee punten minder dan Fenerbahçe. Bovendien heeft het team van Senol Günes nog twee duels te goed.

Besiktas, met onder anderen Marcelo, Atiba Hutchinson en Oguzhan Özyakup in de basis, kwam al na vijftien seconden goed weg tegen het bezoek uit Gaziantep. Doelman Tolga Zengin keerde een schot van Daniel Larsson, die absoluut de 0-1 had moeten maken. Aan de overzijde werd Besiktas een paar minuten later een strafschop onthouden na een vermeende overtreding van Alperen Uysal op Mario Gómez. Het duel stevende vervolgens op een doelpuntloze ruststand af, maar binnen vier minuten scoorde Besiktas twee keer.

Doelman Alperen liet een voorzetschot van Töre op onbegrijpelijke wijze onder zich door in het doel rollen en Özyakup schoot vervolgens, na voorbereidend werk van opnieuw Töre, de 2-0 tegen de touwen. In de tweede helft verdubbelde Besiktas de voorsprong: Gómez trapte na een voorzet vanaf de rechterkant in één tijd raak en nadat hij hierna de lat raakte, bepaalde de Duitser de eindstand op 4-0. Besiktas boekte zijn zevende overwinning in de laatste negen thuiswedstrijden.