Dubbelslag Ya Konan vergroot zorgen coach Keller en Stuttgart

Erik van Dam10 dec 2010, 21:24
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2010, 21:24

De kolen onder de zetel van VfB Stuttgart-trainer Jens Keller worden steeds heter. Die Schwaben verloren vrijdagavond op bezoek bij Hannover 96 met 2-1 en zijn nu al vijf wedstrijden zonder zege. Een dubbelslag van de Ivoriaan Didier Ya Konan bleek voldoende voor de overwinning voor de huidige runner-up van de Bundesliga. Door de nederlaag blijft Stuttgart in de gevarenzone op de zestiende plaats staan.

/

De bezoekers speelden zonder vertrouwen en, ondanks dat ze in het begin van de wedstrijd relatief veel balbezit hadden, kwamen nooit tot uitgespeelde kansen. De gastheer van Mirko Slomka bleek erg gevaarlijk in de omschakeling, maar verzuimden te scoren. Na tien minuten vuurde Konstantin Rausch op het doel van Sven Ülreich, maar zijn inzet scheerde langs de kruising. De goed spelende Ya Konan zag hierop zijn demarrage bijna bekroond worden met een treffer, ware het niet dat Ülreich zijn poging in twee instanties pakte.

Die Roten bleven jagen op de openingstreffer. Een poeier van middenvelder Lars Stindl werd gepakt door Ülreich, waarop de daaropvolgende hoekschop net naast werd gekopt door Emanuel Pogatetz. Hannover kreeg echter even later loon na werken. Een voorzet van Rausch kwam uit de kluts terecht bij Ya Konan, die onberispelijk zijn achtste competitietreffer tegen de touwen schoot. Stuttgart had weinig in de melk te brokkelen, maar vijf minuten voor rust kwam men bijna langszij. Een kopbal van Arthur Boka werd echter van de lijn gehaald door Manuel Schmiedebach.

Lang bleef het in de tweede helft benepen. Na een uur spelen was Martin Harnik dichtbij de gelijkmaker, maar zijn punter bood geen soelaas. Stuttgart ging op jacht naar de gelijkmaker, al was ruim een kwartier voor tijd Jan Schlaudraff aan de andere kant nog wel dichtbij de tweede goal voor 96. Uit een standaardsituatie kwam de op verplaatsing spelende ploeg van Keller alsnog op gelijke hoogte: Georg Niedermeier knikte raak. Stuttgart kon echter niet lang genieten van de treffer, want één minuut later zorgde opnieuw Ya Konan voor de 1-2 en de beslissende treffer.