voetbalzone

Due verlaat Vitesse voor Denemarken

11 jan 2008, 13:19
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2008, 13:19
Advertentie
Anders Due behoort officieel niet meer tot de selectie van Vitesse. De middenvelder keert per direct terug naar zijn vaderland Denemarken en zal daar de clubkleuren van AaB Aalborg gaan verdedigen.

Due veroverde, nadat hij in de zomer van 2006 door Vitesse werd overgenomen van FC Nordsjælland, begin dit seizoen een basisplek. De 25-jarige linkermiddenvelder raakte echter uit de gratie bij trainer Aad de Mos, nadat hij openlijk kritiek uitte op de ploeg. Vervolgens mocht Due terugkeren in de selectie, maar wilde hij wel weg.

Er was interesse vanuit Denemarken, waarvan AaB Aalborg de meest serieuze optie was voor Due. "Het was voor mij een makkelijke keus toen ik hoorde dat Aalborg zich had gemeld," liet de Deen weten tegenover de website van de UEFA. "Zij hebben de beschikking over een fantastische selectie met kwalitatief sterke spelers."

Ook Lynge Jakobsen, technisch directeur bij AaB Aalborg, liet weten verheugd te zijn op de komst van Due. "Met Anders in de selectie hebben we een extra dimensie binnen het team. Hierdoor worden we moeilijk te voorspellen." Het is onbekend wat Aalborg heeft betaald voor de diensten van Due, die nog een lopend contract tot 2010 in het Gelredome had.
Bezig met laden …