voetbalzone

Duel met Franse subtopper laatste test voor Ajax voor CL-voorronde

Bart Kruyt18 jun 2015, 20:02
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2015, 20:02
Advertentie

Als kampioen van Nederland mocht Ajax in de afgelopen jaren steeds meedoen aan de groepsfase van de Champions League, maar voor komend seizoen moet de nummer twee van de Eredivisie zich via twee voorrondes zien te kwalificeren. Om goed voor de dag te komen, is er een voorbereiding met enkele interessante oefenwedstrijden samengesteld.

voetbalzone

Ajax maakt donderdag op de website van de club bekend dat de voorbereiding wordt afgesloten met een oefenduel met het Franse Saint-Étienne. De wedstrijd tegen de nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 vindt op woensdag 22 juli plaats in Valence. Een week later, op 28 of 29 juli, speelt Ajax zijn eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League.

Voor het oefenpotje met Saint-Étienne oefent Ajax ook nog tegen Dinamo Moskou (4 juli), FC Nordsjaelland, Panathinaikos (beide op 10 juli) en de Duitse bekerwinnaar VfL Wolfsburg (17 juli in de Amsterdam ArenA). Op 17 juli wordt ook geloot voor de derde voorronde van de Champions League; dan weet Ajax dus welke club de eerste horde zal worden op weg naar de groepsfase.

Bezig met laden …