voetbalzone

Duel tussen Groningen en NEC definitief gestaakt na bekogelen grensrechter

Jordi Tomasowa22 apr 2023, 20:32
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2023, 20:32
Advertentie

Het Eredivisie-duel tussen FC Groningen en NEC is zaterdagavond bij een 0-0 stand definitief gestaakt. Een supporter gooide in de achttiende minuut een beker bier tegen grensrechter Joris Westerhof aan. Scheidsrechter Richard Martens ging vervolgens met beide ploegen richting de kleedkamer. De gooiende supporter werd al vrij snel daarna door de beveiliging uit de Euroborg verwijderd.

Scheidsrechter Martens hield zich aan het nieuwe protocol van de KNVB en besloot de wedstrijd na het biergooien meteen definitief te staken. Na het incident werd op de tribune al direct ingegrepen. Een supporter, waarschijnlijk de gooier, werd door een groot aantal beveiligers afgevoerd.

Vorige maand werd er ook al een duel van Groningen tijdelijk stilgelegd. Boze supporters van de thuisclub gooiden tijdens de verloren derby met sc Heerenveen (0-2) uit woede voorwerpen op het veld en raakten zelfs slaags met onder meer Jetro Willems, die een vuistslag kreeg van een woedende Groningen-fan. Enkele raddraaiers werden afgevoerd door stewards.

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat het misgaat in de Eredivisie. Zo werd de halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax onlangs tijdelijk gestaakt nadat Davy Klaassen geraakt werd door een voorwerp uit het publiek. De Brabantse derby tussen NAC Breda en Willem II werd een week geleden definitief gestaakt toen supporters van NAC zich niet konden beheersen en bier gooiden op het veld.

Bezig met laden …