voetbalzone

Dug-out-sloper Cartu krijgt één duel schorsing en tienduizend euro boete

Thijs Post01 dec 2010, 17:31
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2010, 17:31
Advertentie

De Europese voetbalbond UEFA heeft voormalig CFR Cluj-trainer Sorin Cartu een schorsing opgelegd voor één Europees duel wegens het slopen van de dug-out van FC Basel. Omdat de trainer wegens zijn wangedrag al werd ontslagen bij zijn club geldt de straf voor de eerstvolgende keer dat Cartu een club coacht die een Europees duel gaat spelen. Bovendien krijgt de oefenmeester een boete van tienduizend euro.

/

Zijn oud-werkgever, CFR Cluj, moet daarnaast contact opnemen met de Zwitsers om de kosten van de dug-out te vergoeden. Mogelijk gaat de Roemeense club die uitgaven op haar beurt weer verhalen op Cartu. De trainer en de club hebben drie dagen de tijd om tegen de straf in beroep te gaan.

“Naar aanleiding van dit ongewenste gedrag van Cartu hebben wij besloten hem uit zijn functie te ontheffen”, voerde de club bij monde van voorzitter Iulio Muresan daags na de wedstrijd al op. “We bieden hierbij ook onze excuses aan richting de UEFA, aan FC Basel, aan onze eigen fans en aan alle voetbalsupporters ter wereld.”

Bezig met laden …