voetbalzone

Duisburg gelooft '28-jarige jeugdspeler': 'Wij doen niet mee met speculeren'

Bart Kruyt19 jan 2016, 14:10
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2016, 14:10
Advertentie

Ondanks dat Yusupha Yaffa aangeklaagd wordt door AC Milan blijft zijn huidige club MSV Duisburg wel overtuigd van het verhaal van de Gambiaan. Volgens Milan heeft Yaffa in 2013 gelogen over zijn leeftijd; de Italiaanse club legde hem toen vast als jeugdspeler, maar hij zou toen geen 16, maar 25 jaar oud zijn geweest. Yaffa redde het niet bij Milan en verliet de Italianen voor een nieuw avontuur in Duitsland, waar zijn verleden hem nu lijkt in te halen.

Inmiddels heeft Milan laten weten een rechtszaak aan te spannen tegen Yaffa, die nu dus 28 jaar oud zou zijn, in plaats van 19. Duisburg, waar Yaffa in het Onder-23 team speelt, houdt echter vertrouwen in de Gambiaan: “Hij zal tot het proces gewoon bij ons trainen en spelen”, vertelt Martin Haltermann, persvoorlichter van de club, aan het Duitse SPORT1. “Op dit moment liggen de feiten zo: er is een aanklacht, meer niet. Wij doen niet mee met andere speculaties.”

Volgens Milan heeft de Gambiaan gelogen over zijn geboortedatum en is hij niet op 31 december 1996 geboren, maar op 14 november 1987. Haltermann is hier niet van overtuigd: “Zijn paspoort is echt en hij heeft ons verzekerd dat 1996 correct is, maar we moeten natuurlijk afwachten hoe de zaak verloopt. Daarna kunnen we het over eventuele consequenties hebben. Om van tevoren al een beslissing te nemen is niet gezond.”

Bezig met laden …