voetbalzone

Duits international Hilbert neemt na vier jaar afscheid van Stuttgart

Matthijs van Laar27 apr 2010, 16:45
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2010, 16:45
Advertentie

De wegen van VfB Stuttgart en Roberto Hilbert zullen na dit seizoen scheiden. De 25-jarige middenvelder was vier jaar lang actief voor die Schwaben en veroverde in die periode onder meer de Duitse landstitel. De speler, wiens contract afloopt, heeft volgens Stuttgart een zeer goede aanbieding van een andere club op zak en wordt dan ook geen strobreed in de weg gelegd.

/

Hilbert werd in de zomer van 2006 overgenomen van tweedeklasser SpVgg Greuther Fürth en groeide in Zuid-Duitsland uit tot één van de betere middenvelders van zijn generatie. Dat kwam hij op acht interlands voor de nationale ploeg te staan, waarvan de laatste op 6 februari 2008. De voorbije twee jaar deed bondscoach Joachim Löw geen beroep meer op de vlugge buitenspeler.

Stuttgart bedankt de speler op de eigen website voor de 118 competitieduels, acht Champions League-wedstrijden en negen Europa League-duels die hij voor de club speelde. Wie vanaf komend seizoen de nieuwe werkgever van Hilbert wordt is vooralsnog niet bekend.

Bezig met laden …