voetbalzone

Duits international in genade aangenomen: ‘Hij heeft onze hulp nodig’

Gijs Freriks22 mrt 2016, 20:10
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2016, 20:10
Advertentie

Max Kruse hoeft niet te vertrekken bij VfL Wolfsburg. De werkgever van onder anderen Bas Dost maakt bekend dat de aanvaller zijn excuses heeft aangeboden en dat de Duits international de hulp van de club nu erg goed kan gebruiken.

/

“De gebeurtenissen en problemen, het merendeel dateert uit het verleden, hebben hem ingehaald en daar kunnen wij en de speler nu zelf weinig meer aan doen. Dit gaat beide partijen aan, maar we willen benadrukken dat we zijn gedrag absoluut afkeuren en afstand nemen van de incidenten. Ik bied namens iedereen van Wolfsburg mijn excuses aan”, aldus sportief directeur Klaus Allofs.

“Kruse heeft zelf ook oprecht spijt betuigd, maar vanwege juridische stappen kan hij zelf niets publiekelijk over de incidenten zeggen. Ik kan in ieder geval wel vertellen dat alles wat er over hem gezegd en geschreven is, hem enorm heeft geraakt. We hebben Max duidelijk gemaakt dat hij onze steun geniet, maar dat hij zijn manier van leven ook moet aanpassen”, aldus Allofs. Kruse werd maandag wegens onprofessioneel gedrag uit de Duitse selectie gezet.

De 28-jarige Kruse, veertienvoudig international van Duitsland, liet 75.000 euro in een taxi liggen, kreeg kritiek omdat zijn eetgewoonten niet die van een profvoetballer zouden moeten zijn en kwam afgelopen weekeinde wederom in opspraak. Hij pakte de telefoon af van een vrouw die foto’s van Kruse had gemaakt tijdens een verjaardagsfeest in Berlijn. Kruse wiste de foto’s, maar de vrouw bleek een verslaggeefster van sportkrant BILD te zijn.



Bezig met laden …