voetbalzone

Duits international op de vingers getikt wegens 'Nutella-verslaving'

Bart Kruyt16 mrt 2016, 12:54
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2016, 12:54
Advertentie

Max Kruse komt de laatste tijd volop in het nieuws, maar het heeft helemaal niets met voetballen te maken. De Duits international van VfL Wolfsburg raakte in oktober een bedrag van liefst 75.000 euro kwijt, zo werd afgelopen week bekend, en kreeg van zijn werkgever een boete van nog eens 25.000 euro. Nu is een nogal ongezonde verslaving van Kruse onderwerp van gesprek.

/

De aanvaller is door Dieter Hecking en technisch directeur Klaus Allofs gevraagd om wat minder Nutella te eten, schrijft BILD. Kruse is gek op de suikerrijke chocoladepasta en eet het zoveel mogelijk, maar dit past niet echt in het dieet van een sporter. Kruse zou al tijdens het winterse trainingskamp van Wolfsburg op de vingers zijn getikt.

“Dit soort dingen handelen wij intern af”, zegt Allofs als hem wordt gevraagd om een reactie op het gesnoep van Kruse. “We praten iedere zes maanden met al onze spelers. Het doel daarvan is om ze te steunen, zodat zij de beste prestaties kunnen leveren op het veld. Max moet een paar dingen veranderen.” Kruse, bezig aan zijn eerste seizoen bij Wolfsburg, deed tot dusver in 24 competitieduels mee.

Bezig met laden …