voetbalzone

Duits jeugdinternational is vijfde nieuweling bij actief Bayern München

Bart Kruyt01 jun 2012, 13:35
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2012, 13:35
Advertentie

Bayern München is druk bezig met de selectie voor het volgende seizoen. Der Rekordmeister maakt vrijdag melding van de komst van een vijfde nieuweling: Mitchell Weiser is overgenomen van 1. FC Köln. De pijlsnelle vleugelspeler, die op de hele flank inzetbaar is, tekent een contract tot medio 2015 en kost naar verluidt ‘slechts’ 500.000 euro.

Donderdag maakte diverse Duitse media al melding van de transfer en een dag later hebben Bayern en Köln de deal voor de pas achttienjarige jeugdinternational afgerond. "Het was geen gemakkelijke keuze, omdat FC Köln mijn thuis is", reageert Weiser op de website van de club die hij verlaat. "Maar als je als jonge speler de kans krijgt om voor Bayern te spelen, dan moet je die kans grijpen. Dit is een mooie uitdaging voor mij."

Mogelijk heeft de vader van Weiser een belangrijke rol gespeeld in de transfer van zijn zoon. Oud-profvoetballer Patrick Weiser was tot voor kort namelijk assistent-trainer van Stale Solbakken, maar toen de Noor werd ontslagen, moest ook Weiser zijn biezen pakken. Overigens werd Weiser junior in 2011 in het shirt van Duitsland verkozen tot beste speler van het WK voor spelers onder zeventien jaar. Bayern haalde eerder Xherdan Shaqiri, Dante, Tom Starke en Claudio Pizarro al binnen.

Bezig met laden …