voetbalzone

Duits jeugdinternational Schürrle verruilt Mainz voor Bayer Leverkusen

Daniel Cabot Kerkdijk16 sep 2010, 10:17
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2010, 10:17
Advertentie

André Schürrle is aan zijn laatste seizoen bij FSV Mainz 05 bezig. De negentienjarige middenvelder maakt volgend jaar zomer de overstap naar Bayer Leverkusen, zo meldt FSV Mainz 05 donderdagmorgen via de officiële kanalen. De Duits jeugdinternational tekent in Leverkusen voor vijf seizoenen.

Mainz betreurt het vertrek van de tiener, maar wilde hem niet in de weg staan. "André heeft veel potentie en gaf aan dat hij met ingang van komend seizoen voor Leverkusen wilde spelen", vertelt voorman Christian Heidel op de clubsite. "De onderhandelingen verliepen uitstekend en we zijn blij dat we aan de wens van André hebben kunnen voldoen." Schürrle doorliep de jeugdopleiding van Mainz.

Vorig jaar kroonde Schürrle zich met de A-junioren kampioen van Duitsland. Tot dusver staat de teller van de jeugdinternational op 35 Bundesliga-duels. Daarin kwam hij zeven keer tot scoren. "Ik ga de rest van het seizoen alles geven, zoals ik altijd heb gedaan", verzekert Schürrle. "Mainz zal voor mij altijd een bijzondere club blijven."

Bezig met laden …