voetbalzone

Duitse bazin Koeman stelt miljoenen beschikbaar voor behoud sterspelers

Peter Nusselder01 apr 2015, 12:18
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2015, 12:18
Advertentie

Southampton raakte afgelopen zomer een groot aantal basisspelers kwijt, maar onder leiding van trainer Ronald Koeman zijn de prestaties deze jaargang opnieuw uitstekend. Hoewel de uitblinkers in het elftal van de Nederlandse oefenmeester ook nu weer in verband worden gebracht met topclubs uit de Premier League, heeft het er alle schijn van dat Koeman zijn selectie intact zal kunnen houden.

voetbalzone

Eigenares Katharina Liebherr heeft duidelijk gemaakt dat er geen financiële noodzaak is om spelers te verkopen, nadat ze nog eens 27,5 miljoen euro in de club geïnvesteerd heeft. Met dat bedrag wordt een lening afgelost die Southampton elders had uitstaan. De huidige nummer zes van Engeland staat nu alleen nog in het krijt bij de Duitse eigenaresse, die the Saints overnam van haar in 2010 overleden vader Markus Liebherr.

Dat is goed nieuws voor Koeman, die weet dat diverse concurrenten het hebben voorzien op zijn sterspelers. Collega Louis van Gaal onderneemt al geruime tijd pogingen om rechtsback Nathaniel Clyne naar Manchester United te halen, terwijl er ook volop belangstelling is voor middenvelder Morgan Schneiderlin. De Frans international, begeerd door Arsenal en Tottenham Hotspur, kon afgelopen zomer al slechts met de grootst mogelijke moeite in het St Mary’s Stadium gehouden worden.

Bezig met laden …