voetbalzone

Duitse bond heeft genoeg gezien en trekt conclusies over toekomst Nagelsmann

Bart DHanis21 mrt 2024, 06:50
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:55
Advertentie

De Duitse voetbalbond, DFB, wil langer door met bondscoach Julian Nagelsmann, zo weten verschillende Duitse media waaronder Kicker woensdagochtend te melden.

Nagelsmann werd door de DFB vastgelegd tot en met het EK van 2024 in eigen land. De bond is echter nu al overtuigd geraakt en wil langer met de 36-jarige oefenmeester door.

Volgens het gerenommeerde voetbaltijdschrift wil de Duitse bond Nagelsmann vastleggen tot en met het WK van 2026, dat wordt gehouden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Nagelsmann is al benaderd door de DFB en heeft wel oren naar een langer dienstverband bij de nationale ploeg. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Frankrijk sloot hij ‘een pauze’ na het EK al uit. Hij wil direct weer aan de slag als trainer na het EK.

Toch is het allesbehalve zeker dat Nagelsmann zijn contract gaat verlengen bij de bond. Bayern München-directeur Christian Dreesen sloot laatst zijn terugkeer ook niet uit. “In het voetbal moet je nooit iets uitsluiten”, zei hij over een terugkeer van Nagelsmann bij der Rekordmeister.

Eerder werd de voormalig trainer van onder meer RB Leipzig en TSG Hoffenheim in verband gebracht met een overstap naar Liverpool en FC Barcelona. Mochten deze clubs hem inderdaad willen inlijven, zullen ze dus snel moeten handelen. Nagelsmann zei op het persmoment het liefst al vóór het EK te weten waar hij komend jaar trainer is.

Duitsland neemt het zaterdagavond in een oefenduel op tegen Frankrijk. Dinsdag staat in Frankfurt het duel met het Nederlands elftal op het programma.

Bezig met laden …