voetbalzone

Duitse bond keert bij kwalificatie voor WK vier miljoen aan spelers uit

Gijs Freriks09 sep 2013, 22:18
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2013, 22:18
Advertentie
/

Als Duitsland dinsdag van de Faeröer Eilanden wint en Zweden niet tot een overwinning komt in Kazachstan, dan is die Mannschaft zeker van deelname aan het WK van volgend jaar zomer in Brazilië. Er staat naast de roem en de eer meer op het spel voor de mannen van bondscoach Joachim Löw, zo vond BILD uit.

De spelers van de nationale ploeg kunnen namelijk grof geld verdienen bij kwalificatie voor het mondiale eindtoernooi. Als Duitsland zich plaatst, dan ontvangt iedere speler 20.000 euro per wedstrijd waarvoor hij tot de selectie behoorde. Als een speler dus tien wedstrijden op het wedstrijdformulier stond, dan ontvangt hij twee ton. Nog tien spelers komen in aanmerking voor het maximumbedrag, onder wie Mesut Özil.

De aanwinst van Arsenal verdiende tijdens de kwalificatiecampagne al één ton meer dan Bastian Schweinsteiger. De middenvelder van Bayern München is momenteel ook nog aan zijn enkel geblesseerd. Opvallend is dat Ron-Robert Zieler tot dusver al 140.000 euro bijschreef op zijn bankrekening. De doelman behoorde in alle zeven duels tot nu toe tot de selectie, maar maakte nog geen minuut. In totaal keert de bond bij kwalificatie voor het WK circa vier miljoen euro uit.

Bezig met laden …