voetbalzone

Duitse coach woedend na uitblijven van schwalbe

25 aug 2009, 11:08
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2009, 11:08
Advertentie
Volker Finke heeft zich niet bepaald geliefd gemaakt in Japan. De Duitse trainer van Urawa Reds Diamonds haalde na afloop van de verloren wedstrijd tegen Hiroshima hard uit naar zijn pupil Sergio Escudero, die weigerde om zich te laten vallen in het vijandelijke strafschopgebied. Motoaki Inukai van de Japanse voetbalbond spreekt van een schande: “Zijn we nu echt zo laag gezonken?!”

De eeuwig durende discussie over de schwalbe (hoort het bij het spelletje of is het walgelijk?) zal ook in Japan weer oplaaien. Bij een achterstand van 2-1 brak Escudero zaterdagavond door in de wedstrijd tegen Heroshima, toen hij in het vijandelijke strafschopgebied werd aangevallen. Escudero bleef met moeite op de been, maar zag de kans verloren gaan. Dit tot woede van zijn trainer.

De Duitser Vinke is van mening dat zijn pupil zich professioneler had moeten opstellen. “Ik ben teleurgesteld over de nederlaag, maar vooral over het niet vallen van Escudero”, zei de coach van Urawa. “Er werd een overtreding op hem gemaakt, maar hij bleef staan. Ik zal hem de fair play-prijs uitreiken, maar wij schieten er niets mee op.”

Inukai is geschrokken van de uitspraken van Vinke. “Deze trainer hoort geen manager van een grote club te zijn”, brieste de president van de Japanse voetbalbond. “Hij zou zijn spelers eens andere dingen moeten leren dan schwalbes! Ik hoop dat de clubleiding van Urawa hem laat weten dat dit echt niet door de beugel kan. De spelers hebben pech dat zij met zo’n coach te maken hebben. Dit is walgelijk.”
Bezig met laden …