voetbalzone

Duitse fans kiezen een Nederlander in Bundesliga-team van het jaar

Bart Kruyt13 mei 2015, 20:24
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2015, 20:24
Advertentie

Arjen Robben liep onlangs een spierscheuring op en mist daardoor het restant van dit seizoen. In de maanden dat de aanvaller van landskampioen Bayern München wél in actie kon komen, heeft hij voldoende indruk gemaakt om door het Duitse voetbalpubliek gekozen te worden in het Bundesliga-team van het jaar. Robben is de enige Nederlander in het Duitse sterrenelftal.

voetbalzone

Paul Verhaegh (FC Augsburg) en Bas Dost (VfL Wolfsburg) stonden ook op de dertigkoppige shortlist, maar zij hebben het team van het jaar dus niet gehaald. Dat Robben in het elftal staat is niet erg verrassend: de aanvaller was dit seizoen erg belangrijk voor Bayern en maakte voor zijn blessureleed zeventien doelpunten, terwijl hij ook nog eens zeven assists afleverde.

Het elftal bestaat voornamelijk uit spelers van Bayern en Wolfsburg: Marco Reus van Borussia Dortmund is de enige speler die niet actief is voor een van deze twee ploegen.

Het Bundesliga-team van het jaar:

Manuel Neuer (Bayern München); Vierinha (VfL Wolfsburg), Jérôme Boateng (Bayern München), Naldo (VfL Wolfsburg), Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg); David Alaba (Bayern München), Xabi Alonso (Bayern München), Arjen Robben (Bayern München), Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg), Marco Reus (Borussia Dortmund); Robert Lewandowski (Bayern München).

Bezig met laden …