voetbalzone

Duitse internationals bereiden zich in een kano voor op EK

Bart Kruyt17 mei 2012, 21:50
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2012, 21:50
Advertentie

Ook Duitsland is inmiddels begonnen aan de voorbereiding op het EK. Joachim Löw is met zijn selectie afgereisd naar het Italiaanse Sardinië, maar besloot om niet direct het trainingsveld op te stappen. Teambuilding staat schijnbaar hoog in het vaandel van de bondscoach, die zijn internationals in groepjes van drie in een kano over het water stuurde.

/

De groepen moesten de boot eerst zelf in elkaar zetten (iedere groep kreeg een tas met vijftig onderdelen) en vervolgens moest er een parcours afgelegd worden. Het team van Per Mertesacker, Marco Reus en Julian Draxler eindigde als laatste, wat niet verwonderlijk was, aangezien de boot halverwege kantelde. Fitnesstrainers Yann-Benjamin Kugel, Darcy Norman en teammanager Oliver Bierhoff eindigden de race als winnaars.

De Duitse nationale ploeg speelt volgende week zaterdag, op 26 mei, de eerste oefenwedstrijd op weg naar het EK. De ploeg van Löw neemt het dan op tegen Zwitserland, maar een paar dagen eerder (op 22 mei) speelt Bayern München al vriendschappelijk tegen Nederland. De Duitse internationals van Bayern die in dit duel in actie komen, spelen niet tegen Zwitserland.

Bezig met laden …