Duitse media gniffelen na 'misser van het jaar' van Prib

Erik van Dam13 dec 2011, 12:34
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2011, 12:34

Een kans missen doet zelfs de beste speler wel eens, maar Edgar Prib maakte het maandagavond wel erg bont. De jonge middenvelder van Greuter Fürth liet een geweldige mogelijkheid tegen Eintracht Frankfurt onbenut en tot overmaat van ramp kostte dat zijn team nog kostbare punten ook; het bleef namelijk 0-0 in de Commerzbank Arena.

/

Na twintig minuten spelen deed Prib het meeste goed bij een aanval van Greuter Fürth. Hij stond na een dieptepass oog in oog met doelman Oka Nikolov, die zijn doel al ver uitgekomen was. Prib speelde de bal slim over de geroutineerde keeper heen, maar bewaarde vervolgens niet de rust om de bal vanaf vijf meter simpel door het midden binnen te schieten.

In plaats daarvan mikte Prib teveel richting de hoek en zag hij zijn inzet tegen de paal komen en het veld weer in stuiteren. De rebound werd vervolgens ook verkwanseld, omdat Prib de bal aanraakte in buitenspelpositie. In BILD en de Hamburger Morgenpost wordt gegniffeld om de misser, die als één van de ergste van de laatste jaren wordt betiteld. Volgens laatstgenoemd medium doet de misser van Prib denken aan die van Frank Mill, een kwart eeuw geleden.