voetbalzone

Duitse media lyrisch over weergaloze 'Schlaudraff-Hammer' tegen HSV

Daniel Cabot Kerkdijk27 nov 2011, 10:30
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2011, 10:30
Advertentie

In Duitsland ging men er al eigenlijk van uit dat Eren Derdiyok vorige maand het Doelpunt van het Jaar had gemaakt. De aanvaller van Bayer Leverkusen maakte tegen VfL Wolfsburg een wonderschoon doelpunt. De Zwitser heeft sinds zaterdag echter concurrentie van Jan Schlaudraff gekregen.

Schlaudraff zorgde er zaterdag tegen Hamburger SV (1-1) voor dat Hannover 96 niet met een nederlaag van het veld stapte. Na een hoekschop van Sergio Pinto schoot de aanvaller de bal in één keer achter de verbouwereerde Jaroslav Drobny en maakte hij daarmee een einde aan zijn doelpuntendroogte in de Bundesliga van 1.013 minuten. Zijn laatste doelpunt dateerde van de eerste speeldag.

Duitse media zijn zondag lyrisch over de 'Schlaudraff-Hammer'. Hannover-coach Mirko Slomka genoot van de genialiteit van zijn pupil. "Ik hoopte op dat moment dat hij het lef had om te schieten. De bal was perfect, net als het schot." Het doelpunt van de ex-speler van onder meer Bayern München doet min of meer denken aan de volley van Paul Scholes in 2000 na een corner van David Beckham.

Doelpunt Jan Schlaudraff:

Doelpunt Paul Scholes:

Doelpunt Eren Derdiyok:

Bezig met laden …