voetbalzone

‘Duitse politie voorkomt terroristische aanslag van IS op EK’

Jeroen van Poppel08 jun 2024, 21:37
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:54
Advertentie

De Duitse politie en de Binnenlandse Veiligheidsdienst hebben mogelijk een terroristische aanslag voorkomen die gepland stond tijdens het aanstaande EK in Duitsland, zo meldt BILD. Vrijdag is een 23-jarige man op het vliegveld van Keulen-Bonn gearresteerd die verdacht wordt van banden met een aan Islamitische Staat gelieerde groepering.

De man wilde zichzelf toegang verschaffen tot het Europees kampioenschap in Duitsland door te solliciteren op een functie. Zo bood hij zich aan als bewaker en veiligheidsfunctionaris voor activiteiten buiten de stadions.

Dezelfde man probeerde eerder ook toegang te krijgen tot andere grote evenementen in Duitsland. Zo solliciteerde hij naar vergelijkbare functies voor het muziekfestival Rock am Ring en de 24 uursrace op de Nürburgring.

De politie in Karlsruhe leidt het onderzoek naar de man, die beschikt over een paspoort uit Duitsland, Marokko en Polen.

De man wordt verdacht van deelname aan terreurorganisatie ISPK, die verwant is aan Islamitische Staat. Eind maart pleegde ISPK een aanslag op een concertgebouw in een voorstad van Moskou, waarbij 139 doden vielen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

{disclaimer_comments_off}

Bezig met laden …