voetbalzone

Duitse prof 33 maanden geschorst voor bereidheid tot omkoping

Erik van Dam30 aug 2010, 19:45
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2010, 19:45
Advertentie

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft Marcel Schuon voor twee jaar en negen maanden geschorst. De 25-jarige prof wordt ten laste gelegd dat hij zich bereid toonde om tegen betaling een wedstrijd van VfL Osnabrück, een club uit de 2.Bundesliga, om zeep te helpen. Hij werkte daarbij samen met de eigenaar van een gokkantoor, zo stelt de DFB.

“De bond en het sporttribunaal achten het bewezen dat Schuon zich bij het gokkantoor beschikbaar heeft gesteld om de resultaten te beïnvloeden”, luidt een officieel statement vam de DFB. Het geeft aan dat het niet bewezen is dat Schuon daadwerkelijk wedstrijden heeft verkocht, maar hem werd wel een schuld van 25.000 euro kwijtgescholden na één van de vier verdachte duels, zo ontdekte de bond.

“Schuon is zich er ten volste van bewust wat voor schade hij het voetbal heeft berokkend”, laat de DFB verder weten. Het begin van de schorsing van de rechtsback wordt gezet op 1 december vorig jaar, toen hij uit de selectie werd gehaald bij SV Sandhausen. De voormalig jeugdspeler van VfB Stuttgart tekende voor die club na zijn contract bij Osnabrück.

Bezig met laden …