voetbalzone

Duitse promovendus tikt tien miljoen euro af voor getalenteerde spits

Erik van Dam11 jun 2016, 21:11
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2016, 21:11
Advertentie

RasenBallsport Leipzig promoveerde aan het einde van het seizoen 2015/16 naar de Bundesliga en wil straks geen modderfiguur slaan op het hoogste niveau. Met het oog daarop is de club voornemens de transfer van Timo Werner een dezer dagen af te ronden. Volgens TZ betaalt RB Leipzig liefst tien miljoen euro voor de komst van de spits.

/

De twintigjarige Werner komt over van VfB Stuttgart, dat juist degradeerde uit de Duitse koningsklasse. Hij werd er opgeleid en speelde 95 wedstrijden in het eerste: in die duels was hij goed voor 13 treffers. Zijn moyenne houdt nog niet over, maar Werner wordt gezien als een toptalent dat de komende jaren echt door zal breken op de Duitse velden.

De tien miljoen euro die RB Leipzig ophoest geldt als een nieuw clubrecord. Davie Selke heeft het record nu nog in handen: hij ging vorig jaar voor acht miljoen euro van Werder Bremen naar Leipzig. Werner wordt aanwinst nummer twee voor de promovendus, die Benno Schmitz ook al aantrok. Die Bullen hebben hun weelde te danken aan het Red Bull-concern dat ook Red Bull Salzburg en New York Red Bulls in handen heeft.

In 2009 werd de fabrikant van de energiedrank eigenaar van SSV Markranstädt en werd de clubnaam veranderd. De intentie was RasenBallsport Leipzig binnen acht jaar van de vijfde Duitse divisie naar de Bundesliga te loodsen en dat lukte. De DFB-reglementen verbieden dat de naam van het bedrijf in de clubnaam voorkomt en dus werd het geen Red Bull Leipzig, maar RasenBallsport Leipzig.

Bezig met laden …