voetbalzone

Duitse vrouwen pakken zesde titel op rij na Noors strafschoppendrama

Thijs Post28 jul 2013, 17:55
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2013, 17:55
Advertentie

De Duitse vrouwen zijn voor de achtste keer in totaal en voor de zesde keer op rij Europees kampioen geworden. De grootmacht op het gebied van vrouwenvoetbal had het in de eindstrijd bijzonder lastig met Noorwegen, dat in het verleden twee keer de titel pakte. Omdat de Noorse vrouwen twee strafschoppen misten, was het ene doelpunt dat Duitsland maakte genoeg voor de titel.

/

Na een klein halfuur kreeg Noorwegen voor de eerste keer een strafschop. Trine Rönning legde aan van elf meter, maar keepster Nadine Angerer hield de inzet met haar benen tegen. Na een uur mochten de Noorsen opnieuw aanleggen en die keer was het Solveig Gulbrandsen die het buitenkansje probeerde te verzilveren. Angerer redde weer; dit keer met de hand.

Op het moment van die tweede strafschop stond het al 1-0 voor Duitsland: invalster Anja Mittag rondde af na een rappe counter. Noorwegen gooide in de slotfase alles op de aanval, maar de Duitse ploeg hield stand. Overigens had Nederland het toernooi al na de groepsfase verlaten: de Oranje Leeuwinnen overleefden Groep B, de poule met latere finalisten Duitsland en Noorwegen, niet.

Bezig met laden …