voetbalzone

Duitser Osieck volgt Verbeek op als bondscoach van Australië

Bart Kruyt11 aug 2010, 09:02
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2010, 09:02
Advertentie

Han Berger heeft een opvolger voor Pim Verbeek gevonden bij de Australische nationale ploeg. De technisch directeur van de FFA, die woensdagavond vermoedelijk nog als interim-coach op de bank zal zitten in het oefenduel met Slovenie, heeft een akkoord bereikt met de Duitser Holger Osieck. “Ik ben blij hier te zijn en voor mij is het een eer dat de Australische bond bij mij is uitgekomen”, zei de 61-jarige coach.

Osieck is reeds naar Slovenië afgereisd, maar vermoedelijk zal Berger woensdagavond nog op de bank zitten in het oefenduel van The Socceroos met de Slovenen. De keuze voor Osieck is verrassend, aangezien zijn naam nog niet was genoemd in het geruchtencircuit. Berger leek zijn pijlen te richten op Paul le Guen of Carlos Parreira, maar kwam uit bij Osieck.

De Duitser was in zijn trainersloopbaan al eerder bondscoach van Canada en werkte in 1990 als assistent-trainer van Franz Beckenbauer bij de Duitse ploeg. Hiervoor werkte hij als clubcoach onder meer bij het Turkse Fenerbahçe en Urawa Red Diamonds in Japan. Verbeek vertrok naar het WK naar Marokko, waar hij technisch directeur is geworden.

Bezig met laden …