voetbalzone

Duitsers waarschuwen concurrentie: 'We hebben grootse plannen dit WK'

Matthijs van Laar26 jun 2014, 22:42
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2014, 22:42
Advertentie
voetbalzone

Naast Duitsland plaatste ook de Verenigde Staten zich donderdagavond voor de achtste finales van het WK. Extra prettig voor Joachim Löw, die in Recife tegenover zijn vriend Jürgen Klinsmann stond. "Ik heb hem gezegd dat ik blij voor hem ben", verklaarde de keuzeheer van die Mannschaft na de 1-0 overwinning op het elftal van Klinsi.

Een salonremise werd het dus niet, maar ook dit resultaat stelde de Amerikanen tevreden. "Dit is geweldig voor ons", reageerde Klinsmann ondank de nederlaag. "We wilden minimaal gelijkspelen, maar misschien begonnen we met iets te veel respect voor Duitsland aan de wedstrijd. Maar we zijn door de groepsfase en dat had bijna niemand verwacht. Ik ben blij dat het is gelukt."

"Het was niet eenvoudig voor de VS", beaamde Löw. "Iedereen gokte op Portugal. Het is een lastige tegenstander en ze zijn verdiend door." Duitsland toonde echter wel aan een paar klassen beter te zijn dan the Yanks en Thomas Müller draaide er dan ook niet omheen. De maker van het enige doelpunt noemde zijn ploeg in gesprek met de ZDF 'superieur'. "Zeker in het begin. Het ging beter dan tegen Ghana. We hebben nog grootse plannen dit WK."

Bezig met laden …