Duitsland gaat los in achttien minuten, WK-ticket Reus op de tocht

Daniel Cabot Kerkdijk06 jun 2014, 22:42
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2014, 22:42

Voetbalminnend Duitsland heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de uitzwaaiwedstrijd van de ploeg van bondscoach Joachim Löw. Duitsland won weliswaar met 6-1, Miroslav Klose is vanaf nu de topscorer aller tijden, maar Marco Reus moet het WK in Brazilië wellicht laten schieten. De aanvaller raakte in de eerste helft ogenschijnlijk zwaargeblesseerd aan zijn linkerenkel. In de rust werd Reus naar het ziekenhuis gebracht en inmiddels is iedereen in afwachting van het onderzoek.

In de eerste helft ontbrak het Duitsland aan creativiteit tegen Armenië. Reus was tot zijn blessure de gevaarlijkste voetballer aan de kant van die Mannschaft: hij dook tot tweemaal toe op voor het doel van Roman Berezovsky, maar zonder resultaat. In de extra tijd van de eerste helft ging het fout bij Reus. Na een duel met Artur Yedigaryan maakte hij een verkeerde beweging met zijn linkervoet en ging hij kermend van de pijn naar de grond. De spelers om Reus heen wisten direct dat het goed mis was. Löw maakte zich zichtbaar zorgen en liet Podolski de plaats van Reus innemen.

Een actie van Podolski lag aan de basis van de openingstreffer in de 52e minuut van André Schürrle, die met een heerlijke hakbal voor de 1-0 zorgde. Na een charge van Kevin Grosskreutz op Henrik Mkhitaryan maakte laatstgenoemde vanaf elf meter zelf de 1-1. In de laatste achttien minuten ging Duitsland helemaal los. Podolski zorgde op aangeven van Mesut Özil voor de 2-1 en Benedikt Höwedes verzilverde een rebound: 3-1. Dankzij een rake kopbal groeide Klose uit topscorer aller tijden (69 doelpunten), 4-1, en Mario Götze bepaalde met een dubbelslag de eindstand. Hij profiteerde eerst van een perfecte pass van Podolski en daarna van chaos in de Armeense defensie.